Boardgame 桌遊討論區(9) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
Terrascape真心戇撚鳩
快過你ks派貨 跟住又好快劈價
淘寶唔怕係老翻?
我主要睇間鋪開咗幾耐
再驚嘅asmodee、桌遊志果幾間大嘢都有開官方網店

但我覺得board game呢範唔太怕高仿
啲board game由其新果啲邊有咁多人買

但要考慮嘅係細鋪大多都包裝得好閪,試過收到貨層膠膜穿咗幾個窿
另外你件嘢太大件運費其實都要60到1xx

所以都係建議好似Mlem, terrascape, white castle呢啲平太多同有嘢送先入淘寶
明白
想問下如果淨係唔見一張卡,有無得單獨配番
玩玩下marvel champion 跌咗牌唔知飛咗去邊
咩係VFI?
有個叫羅小姐會寄順豐俾你既公司

ks 做亞州派貨既公司
Email返代理
marvel champion應該未必得
佢連Captain America絕咗版都唔諗住重印
搵張reference做代卡
問佢個pdf 自己print出嚟都好
可以上 hall of heroes dl圖scale返再自己print
唯有咁啦唔係喺貓竇搵到一張卡都唔知原來仲少咗卡
有冇3-4人game推介?
已玩過鐵道, 郎中, 卡斯
Family game 定策略game?
family game
組合係點?有冇小朋友,幾歲?
冇 都係同朋友玩 但唔想太難
1. Azul -- 諗唔到買咩而又未玩過既,九成入依隻
2. Project L -- 砌七巧板 game
3. Tokyo Highway -- 類似層層疊,不過係砌高架路
4. 羊駝山谷 -- 3D tile placement game
5. 皇家賽馬場 -- 簡單膾馬game
6. Scout! -- 好玩過鋤第既鋤第game
7. Heat -- 近年大熱賽車game,不過規則會多D
8. MicroMacro: Crime City -- 有故事既Where's the Waldo
多人我預你8個啦
1. Decrypto -- 分兩組估密碼
2. Ready Set Bet -- 即時賭馬遊戲
3. Challengers! -- 大熱類似自走棋對戰deck building game
4. 命懸一線 -- 合作過關吹水game
5. Deception: Murder in Hong Kong -- 經典估殺手陣形game,少數愈多人愈好玩既game
lets go Japan 無填地址俾人cut 左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞