Boardgame 桌遊討論區(9) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
係special edition , 唔係deluxe,
我都想入special edition 但好似幾大盒
唔大盒仲叫咩special
鐘意隻game 真係無得走, 好快啲入
之後唔會再出?
黎緊gamefound 會repaint, 自己留意
啱啱google咗 原來Q2出唔知有咩唔同咗
而家款special edition好似有啲位整得麻麻 顏色果啲
現貨都唔難買
唔洗Gamefound
套arcylic 應該無現貨
Star Wars Unlimited TCG香港邊度有得買?thx
想問下AH LCG cycle 3定8好玩啲
見Reddit 對呢兩隻評價好極端
玩完1.2.7 想再買多隻等cycle 9

啱啱試咗新版
多咗抽卡終於有返啲deck building嘅feel
今日試左Kutna Hora - The City of Silver同Red wood

Kunta Hora個市場系統比想像中好玩, Redwood如果開Game方便 我覺得幾啱新手玩
有 Original全擴, 仲諗緊入唔入
多左spy感覺少左worker placement卡位
入定都得
Feel到佢嚟緊嘅擴係針對DIU嚟做
kunta hora個系統的確好玩,但計分太怪
去做礦工一定輸,數logo計屋分呢個方法感覺完全唔貼theme太古怪
Cycle係難度嘅巔峰,想挑戰(虐待)自己係值得玩
Cycle3
放棄買cob special edition都幾難帶出街玩 成7kg
想隨時玩得既cob,佢card game版都可以諗下。
隻Harrow County好似唔錯,有冇人玩過?
所以lcg答案,all in
點解會帶出街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞