Boardgame 桌遊討論區(9) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
Dune係workering placememt game,
Base game有幾個slot係一次起兩次止,冇乜人踩,
亦都有啲slot勁到每round都有人踩,
Rise of ix將個啲slot改頭換面,平衡咗之餘,亦令到打仗嘅變化多咗。

試咗base,再玩expansion就感受到個分別
(Base本身已經好好玩,不過rise of ix更完美)
想問吓如果10人遊戲有冇邊隻好玩?同埋邊度買桌遊平得嚟又係正版?
陣營類:Avalon, Secret Hitler, CS Files
詞語類:機密代號,截碼戰,狼人真言
其他類:牛頭王,傳情畫意(12人版),Green Team Wins
想問下廣華街巷仔隔離間地舖啲boardgame係賣正版定翻版?
入面果堆大game 正,門口堆細game 一半半
我有盒日文基礎版 有無興趣
淘好似有繁中 但無擴
簡中就齊擴 但啲模型唔係金屬
如果中文正版 join舖頭既vip有折扣會平啲
英文既話就等amazon特價
玩咗base 既Arkham horror ,明點解話付出越多越好玩 準備買一二擴
目標明確
下一步買大盒同追Pomo!
無咩必要真係唔駛去呢間買,又混雜翻版又態度差
英文嘅話amazon , base23
中文嘅話有時d 二手group carousel 都會有d好價錢未開膜嘅game,或者等節日boardgame 鋪多數都做discount promotion
board game澳牛
多人我鍾意ITO,你有疊1-100數字牌就玩得

或者買齊兩條綠藍魚happy salmon 可以support 到12人(睇完bgport條on9 game推介片後上左腦)
好彩我R6係中文,感謝狗吠廠堅持拎咗板去譯先
真心好期待,覺得係電玩IP game 打破成見之作
估唔到原廠咁樣
所以而家都少左KS
想多啲牌玩既話買埋五個調查員牌組
打算淨係買擴一個5個調查員夠唔夠玩住?
好難講 睇你對砌deck有幾大追求
Casual地砌就一定夠既
砌deck就唔係話太大追求
我自己都會懶得切
純粹想有再多啲選擇同變化咁
之前入去望過下,見到盒二百幾蚊盒heat
咁詭異
大家點睇It’s a Wonderful World諗住兩個人玩
我當時開波係base+1循+2循+5個調查員.
1循/2循+5個調查員係ok既.不過1擴同2擴太多泛用卡,如果玩落去最終都會買.5個調查員就多左好多卡,畀你有多d選擇,同埋嗰5個調查員都好勁又唔會好複雜.你可以買1循同5個調查員,2循淨係買player card嗰盒,campaign唔買住.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞