Trip.com 警世 買完機票上唔到機!! 損失幾皮野

1001 回覆
1626 Like 68 Dislike
Btw, 我諗起我黎緊book左間酒店,明明我揀個時段好多網都已經話無房

trip.com仲顯示有
我有類似經驗,所以一早blacklist.
用Expedia同永安
唔會冇得加喎
我兩個禮拜前先喺Trip.com買咗兩程機
其中一程係HK Express,都有得加行李,仲有得Online check-in添

快啲去官網問啦
酒店都算至少出咗事都通街酒店唔洗訓街
機票有咩事出唔到發真係幾慘
永安畀Trip.com買咗喇喎專家
其實一向都會出現呢啲問題,有人為有系統
只可以話,10張機票一張出事,賠完比你,公司都有賺。
其實唔關trip.com事 佢唔會冇任何source就亂咁賣呢間酒店嘅房 我又唔信佢從來未收過trip.com嘅客 會放棄呢個agent嘅市場
個經理其實撚化你 佢做咗咁耐唔會唔知
其實好多間網上agents 都係互通
艇駁艇 agoda 都會
Skyscanner 俾個啲八成都係伏
咩kiwi, mytrip 上網睇勁多人中招
完全同意
所以樓主你中咗伏有乜好怨?
成世人第一次上TVB竟然係因為買機票
有時會彈官網出黎,咁邊到搵機票最平?
唔好睇少香港人貪平嘅決心
前排cx賣下年特價機票
大把人貪平50蚊走去trip.com而唔去官網買
咁我會問酒店 費事瀨嘢
講開又講,永安既然被收購咗,運作同 Trip.com 一樣,點解唔合併
Sorry, 個個email都覆我
Btw, U are well paid for it
🤣🤣用大公司啦
有精神病咪撚上連登啦仆街
又抑鬱加焦慮屌你老母
官網貴好多
但Expedia 果d 再出名d 就中間位
諗住用呢d 算
暫時未中過招睇下有冇其他巴打賴過野
Trip.com呢啲大型agent 底下仲有好多sub agent
Booking.com都係咁
因為今次係每人平幾千我成家去
直頭唔好經trip.com
真心大伏
其實我自己就不嬲都用開expedia ,用過8次,3次台灣,4次日本,一次加拿大都冇出過問題,但唔知點解就有人中過,我覺得真係睇彩數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞