Trip.com 警世 買完機票上唔到機!! 損失幾皮野

1001 回覆
1626 Like 68 Dislike
機票一定官網買,貴少少當買保險
如果官網貴好多你仲驚
姐係邊4間航空
我都中過,搞到差啲返唔到香港
理論上冇問題
不過overbook唔夠位應該會踢agent客先
提提大家
就算經uo官網訂都要好小心
最好錄住咁訂
睇過好多個案出票嘅日期同自己訂嘅有出入
我自己都試過一次
on9?
咩網都冇所謂
同間酒店confirm返有你嘅booking就得
如果唔洗搵CS就係
其實通常係酒店玩你多 特別嗰間係細酒店
唔得架,我endorse 咗個flight plan 之後就有共同責任除非我講明係屋企人逼我先唔book 官網野咁先可以唔咩飛
我上次買高鐵,回程入閘前話無紀錄,原來trip.com買錯前一日,以後永不錄用。

Btw, 除非係官網買,凡係經代理,我都會send email cfm booking,就係怕出事。高鐵無得check, 就中伏
無啦 從此之後我次次都上番航空公司買
酒店機票之類我都習慣咗話有要求
然後去email confirm
你人如其名
呢樣係我中伏上網睇到人講嘅
睇返嚟嘅資訊係話好多房淨係得booking有而agoda冇
當時未搵到相反情況
買咗機票好心俾錢啦,賊嚟架你?
你一直都係咁做?
你d「 常識」都幾有趣
咁可以用咩?
駁唔到就躝啦愛滋支那狗
喺度攞尾彩
唔好搞咁多嘢啦,呢間公司都係用嚟買吓遊樂場門票Wi-Fi數據同埋酒店就還可以嘅,

機票真係唔搵佢啦
應該冇咩人會咁做
同埋上airline官網入tx no已經睇得到張tx
官網
你個case係做overbooking 賺盡
又唔係間間咁做 至於你揀咗幾個agent 係因為你個rate已經差 再降佢都冇所謂
正常計 佢幫你接咗booking 你可以reject 但係你本身已經畀咗房佢 賣出咗你都reject咁就會扣分 你accept咗 再唔認數 咁就要扣上扣
咁你間酒店就跌到落谷底 通常唔會咁樣玩
同埋你唔係擠擠都賴到agent
屌 之前咪有人係官網買機票,點知原來航空公司無機位都照賣機票
做酒店同你講 booking.com最穩陣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞