Trip.com 警世 買完機票上唔到機!! 損失幾皮野

1001 回覆
1626 Like 68 Dislike
以前叫ctrip個個都知C fir China唔會用
而家一平就個個爭住用trip .com
中國乜野都平你估人哋點賺啊嗱
建議打去cx confirm
所以買開會有出票然後官網online checkin 時都可以對多次
咁姐係經呢d平台買
有咩delay cancel個時就麻煩啦?
即刻check下先 我都係經trip買咗機票
仲要冇得online check in
好撚淆
Good luck testing your luck until it runs out
trip.com未出到機票
有confirm email 既話就即刻打去cx問下
原來係
好彩無用開
呢個無得揀喎
但book嘢有得揀
建議直接同airline confirm
本身都有少少覺得你慘
樓主可以報海關,不過大前題下係trip.com 唔承認責任。

如果承認,你就只可以同trip.com傾賠償。

唔承認你就可以報海關 商品說明。

利申:我打過去海關
果啲就酒店自己執粒無通知啲網站(或者刻意唔通知博人唔申請refund)
“有機會”係agent將轉機啲機票亂咁賣
airline規定咗啲機票要搭咗第一程先可以搭埋淨低嗰啲
次次都係儘量訂番官網
屌個plan 係trip.com propose 仲唔係佢跣我一鑊
酒店玩法同啲細hostel溫泉旅館唔同
咁即係樓主都有個咁樣嘅email?
上面有講

去: 香港航空+ 大韓航空
回: 濟州+ 唔記得
上機前幾日揀左位先 早d check in 應該踢唔到?
係 我都好想知
呢間嘢本身就戇撚鳩
有次去旅行上網見到佢張機票話包埋20 kg行李
點知去到機場剩返個5kg嘅手提行李
結果啲行李要按1kg 18美金收費
打去個客服完全冇撚用
自此以後已經永不錄用呢間嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞