Trip.com 警世 買完機票上唔到機!! 損失幾皮野

1001 回覆
1626 Like 68 Dislike
我鐘意能力範圍內做姐
接受健康風險

樓主用支公司
而家風險就係無得飛囉

你又試過?
服務態度嚟講香港冇好過
一直都咁閪
如果唔係都唔會有劉華個廣告

香港低級工種係工多過人,東家唔打打西家
大陸低級工種人多過工,自然要卷一卷
喂,專業打手
仲唔係你開post

仲有你呀,百鬼淫魔
你地合體呀?
其實驚fake booking no show
而家都有得record信用卡,同埋規定幾時前cancel要俾全費啦

咁驚咪一定要人俾定信用卡,碌到1usd先俾book囉
根本就係藉口
返工做M
放工做S
Fair deal
幾年前試過喺Expedia買機票
無啦啦話行班取消
要搞退錢
足足追咗半年

每次等成個鐘先有人聽
打親去都話處理緊

自此怕撚咗D Agent
都係貴少少喺官網買算
法國啲服務態度都閪
一樣咁多人去

根本服務態度係好次要因素
你個地方有野睇自然有人嘗試去
日本都服務好,有禮,
但同時都會保持住一種正常嘅距離感,同埋會要求你跟佢地規矩
但大陸果種係有啲病態
竟然我上次買完仲覺得幾好用
嚟緊一月仲買咗機票去🇩🇪🇩🇪
Fuck, hopefully everything all right
機票或酒店, 盡量官網, 俾多少少係值嘅

Trip.comBooking.com 都有伏, 但Trip.com 最差

幫襯呢類 agent 網, 通常係好難揾到真人CS聽電話的, 兜兜轉轉玩你一輪, 你就知你已中伏
咁我係香港人唔係遊客啊嘛
啲咁閪嘅服務態度只可以硬食
永安都係用trip.com 個系統
大陸係有啲over,不過簡單如餐廳食飯,唔岩口味,10間有9間都可以取消。香港唔係話無,不過大家心照啦。
我講緊上面嗰啲
輪流扮演精神病人同醫生
有名比你叫cheap .com
唔係咩藉口 係因為你實有人真係嚟唔到 唔係玩嘢 特別如果好頂級嘅酒店 幾百房 好多商務客都各樣那樣原因嚟唔到 佢無所謂 錢去照畀 大把錢或者公司畀 呢個機會率其實唔細 咁你酒店角度梗係有多間房出咗嚟就想買多間啦 同埋有啲客 係唔可能同佢講policy 咁你嗰間房就白白冇咗收入 所以full House overbook係非常之common 同埋我之前講嘅系統問題 不過你唔係行內人係好難講得你明
攜程旗下擁有攜程網、去哪兒網、Skyscanner、Trip.com四個主要品牌,以及驢評網、鴻鵠逸游、永安、易游等多個支線品牌。
X 2 從來唔經中介,第3方買
有時CHECK下官網都可以平
咁咪即係為咗賺盡嘅藉口囉

根本班人last minute cancel,
規定信用卡照俾全費,酒店根本無蝕到
trip.com有時都可能係判
所以唔係即時確認嗰啲
我諗做判上判上判
Booking仲伏
Trip.com就係ctrip
即係携程
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞