Trip.com 警世 買完機票上唔到機!! 損失幾皮野

1001 回覆
1626 Like 68 Dislike
平幾多? 令你甘冒呢個風險
一樣
新咩加坡
trip.com = ctrip
我見佢官網係咁寫
入no. Check到有通常就唔怕,經trip買佢會戴頭盔話96hrs內確認,但如無意外其實同一日已經會收到確認,再去返果間航空公司link返張單
你驚仲可以叫果間航空公司出返張official e ticket同收據去你email
之前經trip買CX係咁做,平左又有得儲返asiamiles
我就係苦主
去到蘇黎世間酒店同我講無訂到喎
我當場企左係度
最後即場BOOK過另一間酒店
價錢由一千變左千八一晚
Trap
不嬲都唔經agent book,直接去酒店同航空公司網站最穩陣,差幾十蚊買個安心
做咩姐你
咁好多產品都擺個鬼佬牌頭做廣告
Agent網買機票已經係冒緊險
Trip.com大陸嘢更加易出事,出曬名
大陸個消協真係幫到消費者
出咗事退一賠三 min賠1000
所以商家佬一定chur盡班細嘅幫你解決問題(解決唔到好似會扣cs份糧,所以cs都好積極)
大陸做cs慘過狗 但做客真係上帝式享受
香港個消委會廢嘅
我都買左機票+酒店一月去台灣
係咪拎email比佢睇 check-in
"hq"喺新加坡
等如好多大陸公司喺香港上市
鬼叫咁岩又係支那野咩
唔想人地如獲至寶咪爭氣啲囉中國人
我都想知可以點唔記得,打開Trap.com app咪記得
去到今時今日仲有人夠膽喺3rd party book完之後無事先打去airline CS confirm個booking
除咗話你抵死都唔知有咩好講
lm
濟洲航空果程明顯係韓國返香港果程啦
佢唔記得左係歐洲去韓國個程
去歐洲真係想超平有時係要係韓國/日本出發
hk>au au>hk hk<>JP Hk>UK 次次都無事
380你係咪想握手位

用AGODA LA
DIU YOU

Agoda ok la
可以㗎 可以一間房都唔畀
係造成一單生意先至計嗰單嘅費用 冇其他費用畀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞