Trip.com 警世 買完機票上唔到機!! 損失幾皮野

1001 回覆
1626 Like 68 Dislike
第一次 呢啲柒事你諗住會有第二次?
機票從來唔會去呢D Agent網買
寧願貴少少都要去官網買
其他平台係同trip合作 定係私下買?
推爆間黑店
留港撚
冇錯呀
生意角度梗係要賺盡啦
買家角度梗係要拗盡啦
都冇話藉唔藉口嘅 又冇唔合法 影響
試過book咗間villa前一晚trip.com send email話cancel booking,我第二日去緊個酒店先見到email
問酒店就話係trip.com自己取消,唔關酒店事
Trip.com offer嘅另一間alternative唔合理,我原先book Villa但佢俾間cheap雞普通酒店房我,臨急臨忙最後自己book咗另一間貴啲嘅villa
搞勁耐先deal到佢cover返貴啲villa嘅差價
買機票一定去管網買,所有旅遊網買都會有風險
trip.com 係真係咁多個平台中最伏
有啲係同trip合作嘅 staff有講
有啲我問過trip佢都稱唔知情
我問trip咁樣算唔算偷嚟賣
佢答:可能是吧..
就end 任由佢哋賣
但我都唔知偷嚟賣點賺錢
之後send email / 打電話 講價?
出事多數都係大安旨意乜都冇理嘅人理,你試過訂就知會有個code畀你.有套票我先會唔經官方買!
希爾伯特旅館
Agoda都係
出左票唔係會即時收到email?
用咁多次都冇問題 佢個app我覺得最順手tim
上次係泰國 訂左d船飛上船玩 但原來果日比人包左船 要退飛 trip仲專登有人打黎 通知 退錢 加問候 仲賠左100蚊既酒店分 酒店 機票訂過好多次都未出過事
當然我明白 用agent 一定係成日有問題 都係好唔好彩 反正一係唔用 但agent計我又覺得佢唔錯
真 樓進唔睇新聞
推!救得一個得一個

其實你都係迴避無答到點解去歐美係代表有錢人

垃圾五毛

重要無啦啦提羅冠聰黎屌
你個手段咁撚廢 怕你無糧出
同路中人

booking app而加變撚哂質,食水勁深。而家用個app格下價,再上官網直接book
咁究竟係咩問題呢?
搭飛機都有稅啦
講黎都side 氣
你4程自己分開買定佢既轉機組合黎?

記得拿住份自訂轉機保證份條款同佢嘈,條款1.5同2.3好似。

不過應該最多係全退/部分退/唔會補返直航個差額俾你。

上次3段機取消咗一程駁唔到第二程,最後搞勁耐先退到兩程錢。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞