Trip.com 警世 買完機票上唔到機!! 損失幾皮野

1001 回覆
1626 Like 68 Dislike
去得歐美,又想扮有錢人 又要慳啲屎窟數,嬲嬲豬呀
你同羅冠聰羅湖出世,好彩黎到香港識到班學運二世祖,就博大霧去埋英國扮英國人
你公屋仔詐,人哋見親你都笑你名不正言不順呀
係,但要有機票冧巴先
去程:Hk airline 轉大韓航空
回程: 濟州航空轉唔記得咩
中伏 X2,不過唔係買機票,係尋日尹光演唱會飛。

諗住佢有得優先買飛,就第一日開賣10:00幫襯佢買左2張$380。做完交易,得張收據,連劃左坐邊都唔知,心諗雖然唔係貴飛,但你優先賣,應該預留d好少少嘅位啦掛

點知尋日開場去到搵飛,張飛竟然最後一排….

同一行左右隔離個情況完全一樣,成件事除左真係快左之外,感覺不太好囉……

同埋買完飛唔知坐邊果下就真係有待改善啦。
用過無問題,唔明點解成日都有人話佢中伏
慳好多錢
屌啦星 冇貨扮有貨好彩你問一問間酒店
book酒店邊個網好啲?
點解用唔到都唔講
係咪未收到confirmation email就當得咗
套票例外
LM
N件前試過買兩張飛去大阪 trip.com訂漏咗一張
我打去cs問 佢話cx未出到票俾我但一定幫我訂咗 我再問cx cx話冇收到訂單
打去trip.com我直接話我已經問咗cx係你地根本冇幫我訂 最後佢地先死死氣訂返
自此以後訂機票只會上官網訂
救得一個得一個希望後世人search Google 會搵到呢個警世post
好驚 下個月飛日本都係trip.com買機票+酒店
hk express唔比係官網加行李已經覺得好怪
trip.com加完行李又彈個message問加唔加智能登機 話去程冇online check in
agoda訂完去到發現間酒店執咗都有啦
明白了 慘
講左咁耐究竟係咩事
代理全部都係仆街
有無話咩原因?
Trip訂機票已經好危
訂要多程轉機嘅更危
其實買完 可以用個booking no. 上去航空公司個網check有冇張機票
平時係經airline 直接買試第一次trip.com 買機票就中招
「 Trip dot com 驚 喜 旅 遊 優 惠 •
預 訂 機 票 及 酒 店 低 至 半 價 」

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞