Trip.com 警世 買完機票上唔到機!! 損失幾皮野

1001 回覆
1626 Like 68 Dislike
但係咪話班機有咩要delay cancel
要自己另外買過張機票既話,航空公司唔會理你,要你自己聯絡third party?
有無人試過呢d情況?
冇你咁好氣支那仔前支那仔後
窮撚唔理ui
但agoda真係平絕所有酒店網
我中過伏都繼續用
所有機票一律官網訂,經agent買真心搵命搏
Call警察之後點收科
巴打你以後同佢地有咩 dispute 都可以用返呢單野黎鞭屍
例句 上次你話 xxx yyy 結果上唔撚到機使多成皮野

要風得風要雨得雨
agoda真心平好多
third party 始終風險大
之前經Expedia 又試過出事
搵cs又係廢到仆街
見到呢度就知你抵死 原來弱智
所有野factual 告飽佢
但係最慘係唔知個酒店網真定假
除非係大chain呢啲, 有啲溫泉酒店係獨立得一間
貪字變咗個貧字
真,agoda 真係最好
佢無事即係全世界無事,有事=fake news
小區
駁唔刀
Skyscanner 其實同trip.com係同一個system 但佢未係好似ctrip同埋trip.com 直頭merge咗
間酒店房掟上去ctrip就等於訂咗上去trip.com 但做法訂房其實間間agent都差唔多

agoda呢 其實係好多古惑嘢 佢嗰啲系統其實最簡陋 同埋好鍾意買曬你啲房 自己賣出去 好多出事位 不過其實整體上面間間都差唔多 各有各問題 真係出事嘅都係好少部分 agent同埋酒店兩方面責任各佔一半 反而要小心嘅係 大陸嗰啲 飛豬 去哪兒 呢啲就真係亂D 打個電話畀酒店確認就穩陣啲
CMG, 買演唱會飛要去trip.com 買本身就錯
唔識又覆咁多次
傻仔
我之前試過用trip.com買野入左正常自己身份證護照既名
但唔知點解最後出張機票係我房口名
搞到要俾多啲錢改名 跟住就唔敢再貪平上去買野
唔該哂巴打我唔會俾自己死得不明不白
機票真係direct買
airline啲hotline都已經夠9
如果有咩事要打去agent hotline就仲19
所以要一早上airline官網入tx no睇清楚張票咩名先....
係 見佢有d唔係即刻出票 要到出發前一星期先出 呢種幾平都唔敢買
買即出票+即刻上官網check 確定左應該冇死啦掛
確定左都上唔到機嘅 間野真係執柒左佢算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞