Trip.com 警世 買完機票上唔到機!! 損失幾皮野

1001 回覆
1626 Like 68 Dislike
機械聲
地勤check in 個陣話張機票check in 唔到, 我睇到佢部電腦個error 寫no bilateral agreement 唔知咩意思
只會官網訂機票
CLS
好采你提, 本身見平諗住經佢買
經第三方買,一定要email返官網double confirm是常識吧
多程轉, 好似得第三方有

但係唔同alliance, 咁樣轉機法好無保障, 除非2程隔得夠耐
印仔去日本去到airline高級會員 唔會明我地呢啲草根為咗慳幾千做埋啲屎忽野

等連登地勤手足 解釋下
人在日本
成田HX機返香港
隔離counter有個鬼佬都疑似中咗招
聽到個地勤講trip.com blahblahblah
仲以為永安有實體店都ok
屌我都以為係收到email "confirmation" 加埋有機票號碼諗住收得工,點知去到機場會咁
因為其實Trip.com都係判上判 第二次轉售其他agent嘅酒店
on9 人地訂大陸就用返中國携程/去哪兒
個價仲平過trip 外國更加唔會用trip

傻仔先用
大家咁話
仆街前排都係trip.com訂左機票
之前訂酒店都無出過事
機票經Trip同直接係官網買有咩分別?
經常要轉機用開trip沒咩事發生
Ctrip不嬲大伏嚟
你搵Expedia都冇咁嬲
傻系用支那野
到有航班延誤或其他問題時,機場櫃枱會叫你聯絡返agent.
你咪講囉
而家全連登都知你隻支那狗貪少便宜
就係柒就係冇腦
最適合不人道毁滅
我都試過又係話冇房但我都試咗 諗咗book唔到最多咪退錢 點知真係book到
唔知邊度爆咗間房比我 最後入住成功

希爾伯特旅館悖論現實版
隻支那狗仲上嚟搏同情嗰下好嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞