Trip.com 警世 買完機票上唔到機!! 損失幾皮野

1001 回覆
1626 Like 68 Dislike
但行李多數都直掛唔到
又係要出去
我都係
但佢好快出左電子機票
上返官網check係有紀錄既
但我係訂樂桃
回程加左40kg行李
出左電子機票先知原來係兩件20kg
訂既時候佢無寫清楚淨係話40kg
經agent 買埋行李有機會貴過喺官網買
唔該巴打, check完有買到以前用trip.com真係大安旨意,點知驚咗成日,個購物體驗不了
聽過幾個朋友講永安係OK, 不過我自己就未試過😅
比較過價錢係平d
今次都係我第一次用
我自己感覺係快同埋安全嘅
15分鐘內已經出咗確認信同埋電子機票
當晚上官網check已經搵得返張機票
search engine 出黎既頭幾位多數都唔揀
除非真係誇張地平好撚多先click入去望下伏唔伏
差幾百都係揀返中間既option 直接官網買算
trapped
永安俾大陸公司買咗好耐了
柒咗唔怕認仲肯分享,師兄好好人謙遜有禮,連登少見
佢自己撳入去trip買
關trip scam唔scam咩事
仲要最後成功飛到
呢位港孩唔止似第一次買機票,仲似第一次用google search,連有廣告都唔知
大鄉里出城就做下功課啦
連公司logo都未識睇
講緊旅遊都可以俾你拉到去政治....
即係你揀嘅時間兩班機太近, 你根本係趕唔切轉機?

如果係咁你就算去官網各自訂都一樣, 各航空公司都會收你錢, 但埋到counter都唔會畀你拎到boarding pass
你呢個case好大機會係咁:酒店預留了, 甚至賣了部份房quota畀agent公司, 即係間房已經畀agent book了, 你問佢當然係無房啦.

但Agent未賣出, 你上佢個網就會見到, 你拎住人哋個screen去同酒店嘈都無用, 嗰間房當晚個出售權唔響酒店度, 係響agent度. 所以如果當時你即同trip book應該係可以攞到房嘅
請尊重光B
有朋友試過又係跟trip訂酒店
到check in果陣酒店又係搵唔到佢訂單
仲要full哂 完全比唔到房佢
佢仲要係凌晨到埗new york 天氣又凍
好彩即刻喺附近搵到另一間酒店
聽完唔敢用trip訂任何嘢
我通常用skyscanner 睇
你呢個情況 係agent本身買咗你間房 再賣出去
但好少好少機會係當日都仲未賣出 因為你酒店系統其實已經要有名知邊個客嚟 唔可以就咁一個agoda trip.com

第二個你講話個酒店留咗間房畀agent 其實酒店係睇到佢賣出未 佢咁耐都未賣出 我有客我就會去賣 減佢個盤 我係可以一日24小時不斷加加減減啲agent個盤 即使如果我突然之間有walk in 佢又同一時間有一個客接入嚟 我都可以reject佢 佢會先畀我confirm 因為walk in個價真係任我劏 agent賣出去我仲要畀費用 仲要個價錢平好多
仆街book左聽日係丹麥轉去冰島程機票
會唔會凍過水
我上次去澳門都係即日book酒店,點知check in果陣酒店話見唔到我張單唔比入,reception打去trip.com hotoine問,話張單卡左係第三定第四方到,搞左半個幾鐘先入得
trip.com 買左exposs 機票,係express官網check 到,即代表安全?
最好訂完搵酒店reconfirm so far經booking.com同agoda訂日本酒店都無出過事
機票就一定上返官網買
你應該問番express唔係問連登
去旅行都幫襯 cheap.com 樓主呢啲擺到明係你唔搵政治政治都係黎搵你
呢啲cheap精咪當交學費上一課囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞