Trip.com 警世 買完機票上唔到機!! 損失幾皮野

1001 回覆
1626 Like 68 Dislike
上次跟永安買平咗兩千
好cs
強國火車高鐵既官方網/app係12306
同強國所有野一樣麻撚煩, 12306開ac要親自去火車站高鐵站實名confirm先用得
trip.com算係代售, 但佢都係交返d資料去12306買, 所以會delay但出到飛就真係有飛比你
好處係自己手入資料都可以買飛, 當然入錯資料出事就自己問題啦
on9先用trip
分分鐘trip.com 冇幫你落order,係連cut 單嘅機會都冇
大陸車飛應該冇事
但衰極都都會安排第二班比你
旅行社相對上好d
永安垃圾到傻
係外地做野所以成日飛
有2程試過trip.com不過無出事
但我對佢印象唔太好所以避得就避
永安= 攜程

trip.com = 攜程
留名 等睇樓主上唔到機既真正原因
同埋trip 點解釋
trip.com 買hk express 機票,最快幾時可網上㨂位?
會咩?未試過咁情況
搭單問,頭先用hkexpress check返trip.com話出咗單嘅機票話「此預訂不適用於我的訂位功能」,跟住喺apps睇又冇record係咪柒咗喇屌佢老母喺官網睇到扣埋加購嘅保險,去返hkexpress買仲平咗$588,真係冇下次
永安買過兩次,完全冇問題
wtsapp個cs都會覆你
Trip 解釋就係個email

上唔到機原因上面講咗: “no bilateral agreement"

Trip 咪係支那野
呢個account manager 唔會係睇我地呢啲細客掛
上次CX減價喺trip.com訂唔係平好多 平兩舊水
但啲人排緊隊入官網嗰陣
trip.com唔洗等直入任買
建議直接搵airline reconfirm 我話冇事嘅你都唔好信
所有呢啲 濕鳩.com 都係可免則免。。。

你仲要搞四張機票出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞