Trip.com 警世 買完機票上唔到機!! 損失幾皮野

1001 回覆
1626 Like 68 Dislike
你上google打agoda漏單,咪一樣大把苦主
Booking.com 直頭係scam 嚟上埋新聞
係咪就執笠?
去好遠外國airline要轉機果d點搞?
仲諗住去歐遊全部trip.com搞店
水飲東江水
交通搭狗鐵
比錢用8達通
智商稅啦 呢間嘢
水不嬲飲外國進口樽裝水 長期擺滿屋企雜物房
交通自己有車
比錢用apple pay/卡 無八達通
報左消委會加海關未呀
咁我係中國攜程買機票,又無問題喎,好快就出到機票,我仲上國泰嗰到check,顯示到我張機票
交稅比港共政府
住一係港共一係親共地產
電就用親中電力公司
咁你就抵撚死啦
幾萬蚊咪當智商稅囉
唔呃你呢啲傻柒點會有錢買 包RRRR包Rrrrrr比啲囡呀
商家條款 有最終決定權 公我贏 字你輸
攜程好服務過trip.com
我覺得香港人要讓投訴之都個名比大陸人
大陸人真係好鍾意投訴
even條款寫到明,佢哋都會話條款唔合理,唔理條款
上網睇好多大陸人經攜程訂不可退款酒店都lur到退款成功
香港人見到不可退款應該會直接認衰,就算係cs都唔鳩會理你
trip.com出名玩客, 人人得而諸之。 n年前我都領教過,
估唔到仲有巴打中伏
希望你係最後一個啦
你住香港唔係住中國三線城市
我真係想知香港有咩正常國家係用唔到同一間alliance嘅飛飛過去

Agent 都係將幾張平飛亂咁pack埋一齊賣畀你
唔同alliance的話第一程delay 第二程你已經要硬食
最好都係用Google flight 格完價去官網
呢D 網表面就係第三方, 但其實個客可能係同第四/第五方買

因為TRIP.COM 下面仲有艇仔, 或者艇仔嘅艇仔
你當類似淘寶/AMAZON/HKTV咁
咩SKYSCANNER / TRAVEL乜乜嗰D都係咁, 用個大平台收客但背後係小店黎

張機票到你手中間唔知隔左幾多重/咩人
反而成本佢地唔考慮, 因為好多時呢d 都係用假卡/用假卡買VOUCHER 俾錢..
Trip.com 真係好撚鳩
之前疫情經佢book隔離酒店,7日轉3日政策就取消晒我個間酒店booking完全無通知,自己check翻打去問就叫我自己book過第間佢都唔清楚,連refund都要三催四請
其實係一個集團有好多個名
Booking.com Agoda都係Under Booking.com
仲有其他好多Brand
全部都係triptrip又係Ctrip
勢力咁大
呢啲大型Agency
出事率其實好低
我諗就算唔係99%冇事都有95%
不過出咗事就好麻煩
因為你冇得直接同間公司deal
你要搵返agent而佢哋嘅電話通常都收得好埋
俾你搵到佢電話,又要聽好多錄音帶
跟住通常Adi又要同嗰間公司傾
有時佢哋話打返俾你又未必會
賠錢嗰啲通常都做到嘅
只係要用好長時間好多心力
有無人試過經Expedia 出個機票號碼頭幾個位唔同航空公司自己出嘅
我經Expedia 訂左程HX 但係出個機票號碼頭三個唔係851 官網依家check 唔到 見到呢個post依家好撚慌
冇交稅,搵太少
住太古城,英資
自己踩單車發電,永動力
隱瞞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞