Trip.com 警世 買完機票上唔到機!! 損失幾皮野

1001 回覆
1626 Like 68 Dislike

之前上连登讨论
我话买机票永远只会上航空公司官网买,
有人笑我ON9比贵钱

永安有好多房都係連住trip.com
呢兩間都唔好用

Agoda book酒店都中過幾次伏
我從來都冇同酒店confirm多次,見到trip.com send咗email有confirm booking就算,然後等出發
Same same.
弱智仔
咁好彩?用咗Agoda booking 好多年乜事都無
係ga la,不過trip.com多數買package,整體旅行成本就會平啲
你姐
我都中過伏啦
個人覺得同agency買機票係2015 年前左右先會做的嘢,嗰時航空公司官網發展未成熟,又難格價,你先要委託人幫你搞,又可能因為佢哋有connection 平d。而家你求其用sky scanner, google flights 都睇到邊間航空公司最平,駛鬼經第三方買咩,就算買咗,好心用六位英數字個confirmation number 上返每間航空公司官網睇吓你行程係咪confirmed/存在,你如果搵唔到自己都應該打去make sure, 點會咁大安旨意到出發先搞來發現有問題?
係 試過book完去到無房 話搵唔到資料
屌佢老母
咁點解唔直接自己買
我收工,拜。
起碼叫搵到客服屌

依家大陸興係咩抖音訂個客服可以無左影

啲客無booking完全幫佢唔到
航空公司收左錢都可以超賣
經trip買完再check都可以遲checkin無晒位
直接航空公司買佢通常即場搞
經第三方買就叫你自己同trip搞
一樣會變成樓主咁
要平少少錢就承擔返個風險都好合理
我講果啲個人經驗嚟,當然無可能話全世界間間酒店一定係咁。
我做果間酒店,前枱剩係負責checkin 同做新 booking. 無見過有得睇新入嚟果啲單accept/reject咁。我估果啲後台做。

佢就係咁玩,我初頭都o咀。
啲客結果係點我真係唔知,總之呢個就係公司training。
每人3000 港元,成家5 條友
建議再同airline 同酒店confirm booking
真 airline 超賣起碼airline 幫你搞返

我就要瀨哂屎開laptop 即場撲機票
救得一個得一個
又超賣?
勁on9 如果間酒店係山卡啦又book 唔返真係痾blood
仆街 早幾日先訂咗下個星期嘅酒店
拯救後世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞