Trip.com 警世 買完機票上唔到機!! 損失幾皮野

1001 回覆
1626 Like 68 Dislike
當堂瀨哂屎 師兄你好臭
所有酒店機票都經官網訂
慳果一千幾百去到乜都冇仲撚衰
當時成行航空公司啲地勸姐姐指住我嚟笑
唔係官網買機票嗰下已經柒左
搭單想問下agoda 訂酒店房 免費取消 幾多日會退落信用卡架?(用hsbc信用卡訂房)
過左一星期都未退信用卡,以前記得好快退到
而家有d擔心
都唔知係嗡乜鳩
My situation is that among the confirmed air flight, there is no bilateral agreements between the first flight and the fourth flight.

I have no idea what does that actually mean but it is definitely not one of the exceptional cases trip.com mentioned where their responsibility cease.
兩個字:貪平
高鐵點解唔去官網買
唱衰會快啲,雙管齊下

利申絕不用trip.com,聽過身邊啲人訂完出事
我都係咁
你可以whatsapp快運 比個機票no佢check下
我今日都check完嚟 有買到
無論ctrip定trip都伏
唔止一次聽過啲訂位被取消

反而其他果啲就無聽過咁多次訂位被取消嘅問題

ctrip我除咗返大陸工作要訂又無官網之外係絕對唔會用
搵返酒店官網
次選係果個國家國內常用網站,例如日本有jalan
無官網先考慮呢啲agency網
因為用12306係非常麻煩
多謝分享意見
咪係
4程機票都肯定已confirm出左票?
嗰邊確認咗你Booking仲驚咩
講左咁耐原來未知出咩事
建議樓主可以等知咩事先上嚟開po屌
唔係你警咩世?
以前用過都算幾方便,係需要親身實名啫
有錢人咪唔care囉
真,個名其實都提曬水
樓主係要自己踩入去
個個都等緊樓主
咁耐都聽過超賣上唔到機 要delay
未聽過買咗飛冇記錄
屌講咗幾次

都話Hong Kong airline > Korea Airline 去
Canada Airline > jeju airline 回
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞