最有價值收息股研究所 @ 9

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
太古坊二座落成左啦
941 今年計埋兩次除淨已經 73 蚊 真股王 有升有息
所以英Sir都入左
佢話 港股得番 5 941 883 有投資價值
條友好似好早已經話得返哩堆可以玩下 都算老實
有冇投資價值呢啲
就睇你點睇
可唔可以講解下
Lm有排追post
睇吓數簿blog la
YouTube都好似有講過
頂 搞到好似打手咁樣
唔係膠英sir真係有買 + 睇好
除咗金錢嘅門檻,我認為知識嘅門檻比較重要。

投資者其實係希望撳個掣,咩都唔使做,就跑贏大市,所以佢哋先會將啲錢交比人哋。

可能話投資港股,起碼都知道做緊啲乜嘢。但係講到投資外國,可能個心入邊冇底,又或者根本唔理解人哋做緊啲乜嘢。美股咁樣講,有好多好偉大嘅公司,生意運營嘅方式,亦都比較成熟,但係唔係個個都睇得明,呢個我覺得係最大問題。
推曬個球俾英國王帝
依個好多國家(英加澳德)都係道搶人材,我可唔可以話佢地係想增加依地國家人依種Good呢?
em ex china 大勢,冇得唔跟
就算玩china plus one
點都要壓注印度之類
中國同香港。就係知道做緊啲乜嘢先驚
長供印度ETF
不過早排賺左20% 走左D
長期壓注印度
10年後10倍
日本我會覺得係想減小人口老化,其他歐美國家我覺得佢地係怕依加印得太多錢
我有個好白痴嘅問題
佢revenue recognition係咪件貨嘅control shift去franchisees嗰吓就計數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞