最有價值收息股研究所 @ 9

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
問題係呢期多野吸引
我個盤又細,無錢了
被爆財務問題!? Booking.com 拖欠酒店款項逾數月 業者:感到沮喪 考慮取消 Booking.com 訂單
https://lih.kg/3520077
飛巴係唔係之前講過 Booking.com cash多過debt?
2022年底net debt正數返
Anyway,之前咪提過professional negligence
就算unqualified opinion都唔代表啲咩
呢個亦係要分散投資嘅原因
開槓咪得
GAY巴你既實力點同我地
有冇人入啲ko
班友開口埋口講睇長線,升市就問幾時跌市入貨,一跌市就話停供又盛成班股價投資者嚟,我知實有人玩膠,但相信亦有唔少係真心

早幾個月供post 我唔識死,入去講吓discount dividend model,講吓某d 收息股表面跌好多但其實仍然好貴(例如當時778),俾班生蕃圍住嚟屌,話我計死數,識條鐵咩,又話咩投資點會計數就得(唔通連數都唔識計反而掂?黑人問號)。拿!唔使一年,佢地終於而家知道原來收息股一樣可以跌到仆街,睇吓仲有冇咁牙斬斬
成班亂9咁黎你話有d好概念增長股都話,778呢d咁傳統收租股點會唔洗計數
我覺得美股d必需消費股而家仲係全部都好貴,增長唔高。yield一上就跌得多
算啦,就算所謂機構
好多都有既定立場再砌返條數呃自己
唔好太認真
其實呢輪所有消費品百事,可樂Walmart都跌得好勁,冇份原因係因為隻減肥藥,所以我唔信今日入咗可樂
被爆財務問題!? Booking.com 拖欠酒店款項逾數月 業者:感到沮喪 考慮取消 Booking.com 訂單
https://lih.kg/AOjdDjX
"唔找數,咪淨賺,咁條數點可能唔靚?"
睇到依個comment笑左,諗起大會計師本書都講過account payable係最唔緊要既Debt求奇吹個原因就可以係法庭拖數拖兩年
(我無睇過Booking.com條數。純粹覺得句comment好笑)
你試下唔交水電煤2年
最近我對1299 比較有信心
唔知咩事比人沽落去
明明業績又OK
震撼彈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞