最有價值收息股研究所 @ 9

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
更大機會贖回兩張永續債?
如果到時UST 5Y仲係咁高既話
有冇巴打有留意或者研究開JEPI, QYLD, XYLD? 會唔會去都係一個好選擇?
佢地set左rule做價外某%的SC, call 走貨又會同你高追番再做SC
Option要睇timing, set死rule去做無著數,要玩自己sc好d
如果呢三隻比JEPI比另兩隻好 ,起碼無做咁貼,無記錯另外兩隻係做ATM添
琴晚已經有人入多張
佢意思應該係個general offer而家變左unconditional姐
冇理解錯既話,10b usd 講緊asset
扣返liability, consideration 唔知仲有幾多剩
睇返佢最新statement note 7 個比例,可能實際收返3,4b usd?
其實諗深一glp有無咁急需要去call番perpetual
就算step up左佢應該都用唔番個息口去借同一筆錢?
點解係19.3b 既?
Loan 加borrowing 加other non current liabilities 加perps, 仲有咩要加?
唔一定會,但佢step up左之後我地收息咪仲爽如果係40樓下買
感謝師兄分享!不過如果要自己做嘅話又要揀好多隻股票,又要set option strike,所以基本上佢哋都係俾你用個方便啲嘅方法做到,JEPI表現係好好多
如果保守升到8%
農業銀行、中國銀行、建設銀行和工商銀行先後公告,控股股東匯金公司增持本行A股股份,增持數量分別爲3727萬股、2488.79萬股、1838萬股和2761萬股。
call 唔 call 睇 alternatives 啫
求其睇一張都 28% ytm
佢 step up 完對佢黎講都係平
個 spread 咁大點解 panda bond 可以做到咁平
咁gap
原因係大陸減息?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞