[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (106) GM only vs the Rest

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
咁Viltrox 16mm 1.8嗰支
Okay!!!!
企硬啦, 再唔係講句我係隔黎鋪平你兩舊水, 唔賣就走
Sigma2870/T2875G2
又準備爆post
直上FF好過,不過Sony d 白平衡真係差小小準
小朋友開始要買埋長焦鏡
最平部ff平過6700
試完70200g2
好撚吸引,再拎番支gm2,重撚到隻手腕即刻想放番低

g2 因為外變焦縮細左將個重心移向機身,單手拎都仲叫做可以
加埋個微距, 200mm 最遠端都可以近距離用
就決定係你啦比卡超
睇dcfever可以一個斜孭一機兩鏡咁玩都幾正
聽大家講入左a7c + sigma 2870 ,黎緊旅行有著落
要改善白平衡買平價ff係無用,如果要白平衡準,真係得最新嘅a7rv同a6700有改良白平衡,a6700未試,但a7rv就好滿意,直出都好靚,聽聞a6700個白平衡係同a7rv一樣
其實有睇開呢個Po都知我用Sony,仲要唔只一部。

不過你打飛機有高潮都無乜所謂。

利申:Leica都有,不過嗰邊有人成日笑人窮,你有錢有幾支apo 先好留言。
真係好過份,連白平衡準確咁基本嘅要求都要貴價機先準
即是a7iv都係唔準?
auto wb本身唔會係絕對岩

我全部相都基本auto wb再慢慢較
呢點我知
我係想知佢講緊係唔係指緊例如用5500k但出黎其實唔係5500咁
重講,陣間比人話你廢老呀
咁惡會唔會俾人話你係post霸架
不嬲都話成個索尼post除左佢之外全部人都係post霸黎
真嘢唔好攞嚟講
有得落舖試a6700未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞