[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (106) GM only vs the Rest

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
Sigma 50-140mm F2.8、70-200mm F2.8 專利曝光

https://www.dcfever.com/news/readnews.php?id=35577
原來月頭有上面個種新聞
好似唔係好見有副廠既70-200 f2.8
知道自己想要咩又玩得開心就唔洗諗太多啦漫無目的亂咁買就話姐
傻豬黎既, 影下貓狗用最top鏡點會太嘥
純純正正既影人一定係50.4/50.2
2470for你影埋其他野 e.g 景
Sigma係單反時都有出過70-200art 鏡
不過而家緊係期待佢出c都咪出contemporary ,佢d art係抬鐵
影人邊有得咁計,24有24影法,35有35影法
想問下有冇人
Creator’s apps 成日未過到一張相就斷線
認同
我覺得35/50/85都係比較大路影人既焦距,所以反而應該諗下平時影人多數點影多i.e.全身/半身/大頭
正常
幾乎唔用佢
我用落好正常wo
影個相姐

咁個個人睇到既資訊都唔同,個概念怪咪更正下
其實都係, 影人用咩焦距好睇個人 我初初鐘意用35, 而家就鐘意用85同135
知自己想要咩就一定係買番相對應果支
如果唔知咩焦段岩就用2470摸索下先. 搵到岩自己既焦段再入多支定焦都未遲
有時想唔經電腦就咁攞張jpg j下
都重重難關咁
都係大家指教指教姐
唔係個個都好似我咁會接會人地更正
你有冇開VPN, 之前見過人話開住VPN再用隻app會食左屎咁
認同
我覺得35/50/85都係比較大路影人既焦距,所以反而應該諗下平時影人多數點影多i.e.全身/半身/大頭
已完全封鎖此會員
影個相姐

咁個個人睇到既資訊都唔同,個概念怪咪更正下
都係大家指教指教姐
唔係個個都好似我咁會接受人地更正
冇呀
未更新部a7iv firmware時,我用佢舊app連都仲好地地,可能時運低。

講低gears先,a7iv+iphone12pro
講真好少為noise煩惱
原來仲有咁多人比較
諗起我幾年前開post
問大家會唔會ettr去減少nosie
下面都有人留言話而家相機dr咁勁 ettr係多餘
估唔到出左ai de noise又多返人講noise問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞