[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (106) GM only vs the Rest

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
隊到埋個人面前就一定會影到
講巨蛋又變紅館,跟唔到
有似有枝35-150mm 2-2.8
如果個位唔遠應該加埋apsc夠做
都唔係第一日知佢講野九撚唔搭八
應該唔夠
利申用家
我睇漏咗巨蛋
其實演唱會如果唔係買最貴飛就算拎枝600都唔夠
135用APSC mode除非真係頭果幾排,如果唔係應該都窄窄地
不過好處係光圈夠大
150先岩,打錯

A74 + Loxia 50
@Ocean Park
手動對焦有點困難...
番到去自發現好多張原來沒對準焦
開左峰值應該唔難?
想問下mac 除左ps 同Lr之外有咩方法開arw,重埋執完相有咩方法唔經網上啲converter 轉heif
Sony 70200gmii+左增距鏡 都差過Sony 100-400 gm唔少
Sony本身隻software唔知Mac用唔用到?
用到
capture one都有macos版
原生photos 都開到喎
執相就affinity darkroom photomator 都可以
export heif 應該都得 不過我export 做jpg
原生photo唔得wo,點開定係我部mac 太舊,2015 機黎,張raw 係photo 到剩係睇到黑色
講成廿個po都仲係無內涵嘅垃圾
幾廿歲人仲on99咁

我係7頭夠膽影夠膽po,你GM大師除左唔打燈用電話影自己支鏡仲po過乜

一於用你支無敵神鏡影你個貴氣LV相機袋俾我開下眼界啦
sony個edge
有咩好嬲
記住多啲出黎柒,提醒下我樂觀啲對自己寬容啲

呢個世界仲有好多好似你咁嘅垃圾未死

辛苦哂你
係 免費嚟講唔錯
好似硬係差左少少,峰值等級set低係咪會準d呢?
岩呀你要好好努力,繼續係度娛樂大眾
繼續得把口吹,執人口水尾,得閒貼下啲名牌,就算自己唔影都唔緊要嫁,繼續係唔係都叫人買

每個人都有自己嘅長處嘅,既然你揾到自己長處,千祈唔好放棄,繼續堅持,其實我支持你嫁

記住到死果日都好似而家咁,做一個稱職嘅廢人呀

記住,你嘅存在好重要嫁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞