日本租車你會點揀?

1001 回覆
44 Like 16 Dislike
noc係自己租車加

旅遊保應該係你出事賠左幾錢比單佢就照claim
不過我睇返之前份保誠租車自負額保障得5000
但買左noc就應該好多包左唔駛點賠
係拖車唔cover
1650yen包埋noc咁抵
下次去留意下
times 好多時都好近車站 好方便
之前honda租4日免責補償 5200+noc 2400
18年租左Toyota 去沖繩
你老闆個職員同我講架車琴日先到舖
全新alphard 望一望標 82km?

啲座位膠完全未撕 啲mon貼紙都未meet
3700蚊7日+全保險抵到爛
通常我係tocoo/ toyota租
租過幾架 租過十次8次都無問題
試過撞過一次簽個名就走得
雪地真係要4wd
我唯一一次接近反車嘅經歷就係喺雪地斜路落山嘅時候
好彩控得住
Sorry 隻手指肥係4700
5個人坐覺得好撚抵
umm...得note 同 aqua
因為我香港揸車一年揸足300日
買全保都要俾墊底

我所以撞車俾墊底我都心甘命抵
同埋日本0墊底我覺得太貴

不過個個想法唔同
無得比較
租過budget car rent,2021年純汽油Jazz 3萬咪,閹咗原裝有得Carplay嘅車機,裝返要入mapcode嘅中古GPS,軚盤有少少偏向左

不過實在太平,租咗7日圍返港紙$2000,抵到爛
法拉利啦
我最近去旅行係余市見到一班香港法拉利車主運自己部車過去巡遊
Toyota rent a car啦
最近租過
揀咗最平嗰category
比咗架Yaris我
行得嗰六千幾km
揸果十日八日
是鳩旦 size 岩就揸啦
有咩所謂
平 is enough
我次次都買
煩少樣
去旅行唔好搵野煩
試下先!
租過ots (沖繩), orix , toyota
價錢:toyota > orix > ots
車齡:toyota(最新)> ots >> orix

下次再去都會揀返 toyota ,貴d但值
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞