日本租車你會點揀?

1001 回覆
44 Like 16 Dislike
係呀我見佢係全保選項免費的,其實可能本身價錢已經包曬了
可能武肺搞到咁
過返一兩年應該會好返
係咪要預早幾個月前book, 諗住睇下車款較左7月8月都無哂車俾你book
小弟17年響函館OTS租架C-HR, 一開車有浸新車味, 望下個咪標, 架車只係行咗17km

啱啱農曆年嗰陣,小弟響成田機場Toyota租左架Toyota Corolla, 望一望個咪錶108,000km, 以為眼花睇多咗個零, 再睇清楚真係行咗108,000km, 真係嚇到我心都離一離
呢啲都係撞手神
淡季早book就客易有新車
last min就得豬頭骨
另外機場啲車算新
city細鋪好多5 6年舊車都仲租比人
有大鋪就租大鋪
好難搞 你睇其他大公司都唔係咁樣縮

佢執左無Mazda 玩了
即場租,怕冇卡可以打電話或者 send email 預留 etc 卡。
佢係好 只係規模縮
想搏下c28
縮到好多時區分店都冇咗

以前Time超級好,啲車又靚仔又新,
最重要係CP值好高
BMW X1竟然可以同Toyota C-HR/Mazda CX-5同級
薄過紙, 零隔音, 我唔會考慮
用慣咗ORIX
車新服務好
還車唔會驗屍咁驗
就無再特別格價
4個大人去3 個大gip 擺唔擺到
見唔少人話toyota貴,以前可能係,但近大半年check價都唔見得豐田貴(9折會員價計),以東京為例,佢仲平D,服務點又多,睇過其他公司得幾個點好難安排,就算平都無用。

仲有人提kcar,其實行高速要快副偈真係咆哮,而且比較過唔見得慳油(相同人數設定),除非得兩個人,唔係寧願車租多少少租大架D。
我有次諗住淨係揸一程東京市區去成田機場,所以就租Toyota Tank,響濱松町上首都高過收費亭之後唔夠力出,結果畀Limousine 巴士閃高登讓我出先至上到Highway

自此之後,唔會再租box car
真係
其他公司好似好少mazda 玩
毒L一個咪可以k car囉,成家人坐k car,玩咩
impossible
Toyota 平左真心認同,而家仲出埋7折(定其他公司費左?)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞