日本租車你會點揀?

1001 回覆
44 Like 16 Dislike
計過條數
因為租車嗰度平左一大截

如果轉租車公司
用ETC平返既優惠cover唔到租車貴左嗰part
所以都係過路比cash算
原本用開tabirai jp
岩岩見Jalan 有優惠卷
即刻轉左
Times 多mazda
Nippon rent a car
Nissan rent a car就多日產..

btw 我見多數去日本自駕遊 租 Toyota 多
租非Toyota ge 比較少

利申 有得揀 我真係 唔想揀行CVT 波箱ge 車
日本仔9成都係用CVT
你渣左 會塞車 或者無資格去開會 ge 牌子 係掉返轉 多數係 專統AT 黎 除左 佢囉自己名 但係粒落人地架車 出個堆k car?
巴打用咩途徑打電話去日本?
我都有同樣問題,但佢唔覆我email
budget 有好多巧立名目嘅優惠引人去租

月頭去鹿兒島6日租咗架note 全保+etc 都係31000 個discount叫唔知咩平日限定但係明明個period 橫跨咗日本個long weekend
最後喺Skype入錢打左去book
去得旅行我通常都唔會左計右計,通常 Toyota 最簡單方便。
打去book果間分店定總店?
分店會唔會淨係識日文
Toyota個網有英文cs電話,用skype 入最平38蚊credit打過去就得
好,打去傾傾先
第二到book真係平好多,係煩少少
其實係其他地方租有咩特別煩
我租咁多間包括toyota,真心冇咩特別
試過最好既係沖繩ots, 堅係遊客向,機場有shuttle直達租車鋪,去到有新手班教學,經常免費upgrade車款,gps有廣東話,冇得輸
今年年頭大阪租budget搭錯特急,飛咗六七個站去咗天王寺動物園,條女塊面黑到
第二到係講日文網 但冇得揀租埋etc

今次用左jalan book,用埋coupon 個價錢差好遠
想問你地係租車公司留既電話係自己香港電話定日本電話? 如果我係用sim card但係冇電話number既,應該留咩號碼俾佢
同我一模一樣
我唔敢坐,企喺行李位附近,有人查飛時仲諗住要俾錢,好彩同佢講搭錯車佢唔收我錢,仲教我去到天王寺轉邊個月台搭返轉頭
我都係個查飛阿叔教我來回嘥咗成個鐘
我都係呢到租過個位幾難搵
留酒店
租咁多次都冇咩大問題
Toyota最好,係前幾年Nissan出過一次問題
本身訂就指定新款架serena,點知佢話upgrade咗上Elgrand
同佢講話唔洗,佢又話冇得轉返
最後費撚事煩揸Elgrand算
比部高級啲都唔開心
果期部serena轉咗款
特登指定想順便試埋車 點知冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞