日本租車你會點揀?

1001 回覆
44 Like 16 Dislike
GR yaris
一般旅行都係自己去,又想租車玩下
ae110 同你打corolla 差得幾多個字 明明都唔係同一回事係咁講ae110 㗎㗎3系你都叫e30吖笨
都係咁租想去郊區唔通等大半個鐘一班JR兼搬喼咩 租架C-2想去邊就去邊
可能得兩三個人租過 新車一樣
想問有沒得指定自動波
因為全部車都係自動波
有冇巴打知道TANK 後尾箱, 唔摺座位情況下, 放唔放到一但29吋同一但24吋喼?
有冇人知用日文網tabirai 租車係咪唔使任何日本車牌? 只係需要護照、香港駕駛執照同埋國際駕駛執照?

上面嘅答案令我有啲迷迷地
想問下日文網站book 係咪完全唔需要日本車牌? 有護照、香港駕駛執照同埋國際駕駛執照就可以?
感謝你
係咪最好自己影印定佢send畀我嘅email
到時去到現場畀佢睇返預約編號 畀錢之後畀曬啲車牌護照綠色簿仔 然之後去攞車就可以?
使用當天在店內現金或信用卡支付
VISA/MASTER系統(VISA/MASTER/JAL/SAISON/AEON/DC)/JCB/AMEX/DINERS
使用現金(包括電子貨幣)支付時,我們將確認以下(1)或(2)之一。
(1) 信用卡的有效性
(2) 出示現住址或身份證明文件
* 水電費收據、健康保險卡、員工證/學生證(附臉部照片)

知唔知1同2係咩黎?
點樣預備?
佢地址證明嘅意思係香港定係日本住宿?
thxxx
佢話咩自行入住優先
意思好似係有會員卡自助拎車
而會員卡要有日本車牌
最後係Orix book日產
係咪用tabirai
佢應該係有唔同嘅plan
Orix自己網因為有網上優惠5%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞