日本租車你會點揀?

1001 回覆
44 Like 16 Dislike
伏過一次就唔敢租了
反而想挑下日產
香港又係揸toyota 揸得太多次toyota
明白
試過12/13年喺四國Toyota 租過架ractis 得13km
不過我prefer 次次租唔同嘅車款
不過試過唔同公司同車款入面個config 都會唔同
早幾日岩岩返黎 去左兩次都係用ots
呢個價係 kcar定 車仔?
我4月大阪頭尾十日 yaris hybird 96030羊
從來租車都冇睇行左幾多公里
你租咗咩車呀?
kcar 價,你講開反而 toyota rent a car 冇得租 kcar

kcar, 7040円一日
車仔 (Fit" "Vitz) 7590円一日
大少少嘅車仔 (Corolla, Axela) 9900一日
租過幾次之後都係租車建議租kcar (長途都咁話)
一來:
日本 kcar最受歡迎 ,kcar 行得多就好快退役所以你租到嘅通常keep住都係租到新車
唯一一次試過手痕租車仔
你見 7040 円 同 7590 円一日其實相差唔多
諗住租架車仔會好啲
點知架車仔租番黎成 8萬 km
內飾明顯較殘
partner 係 toyota rent a car,抽到架 Yaris
唔知係 1.0 定 1.3 定 1.5 engine,但總之夾埋佢個仆街 CVT 波箱慢到仆街
真係唔值得比多少少去租車仔
二來:
kcar路費平10%左右
三來:
kcar最多人book,意味最有機會有人遲還車,萬一有人遲還車而租車公司又咁啱冇kcar出到俾你,會 free upgrade 俾架車仔你
一向就邊間平邊間肯租比外國人就得,架車用嚟運行李去景點,又唔係用嚟晒,除非你想借機揸D 香港冇嘅車
利申,最近喺福岡租SKY RENT A CAR,9日8夜 ,3萬6羊,比咗架新e note 比我,行咗7百幾公里都係400蚊港紙油費
我COVID 前去用Rent a car租STEPWGN ( 5大1細) 全包, 部車咪數唔夠5000
還車個時先發現花左(輕微), 都係直走.
無人叫你租自動波版
日本租車都玩左好多年
2020前租times多,多靚車揀 租過velar fpace超平, 可惜而家半執笠狀態十分可惜

新手既又對車無乜要求首先可以學下直接去睇日本agent 格價如tabirai rakuten jalan 食埋 coupon 點都平過你睇搵到既繁中/ 英文網站

之後就係直接同租車公司租,一定要用日本版同埋開 member因為真係減得多既promotion 好多時只係俾日文網既 member
而家Toyota 自己做7折個價錢己經吊打d agent

順帶一提如非必要玩classic jdm 一定唔會揀 omoren, 垃圾保養搏你炒車唔洗賠錢, 本身價錢又唔係平
車就真係睇彩數 有時花 凹佢地都唔整
除非影響實際操作 行唔到
服務幾好
好幾次係KIX見到自己還車拎住三件行李
仲FREE我搭SHUTTLE
Toyota rent a car
揀corolla touring夠做
Toyota rent a car啦 上兩個星期用完冇野煩
架車新 還完車 仲有shuttle bus免費車去機場(近機場還車)
唔好玩啦
K car應該for 本地人租,唔多岩遊客,有d Kcar放29吋行李都攪唔點,要放後座,仲要得個60匹2個人加行李架車肯定唔夠力, 仲有K car 上高速大風d都真係會飄

至於殘唔殘就睇租車公司啦,好似ots咁就包3年內新車,殘極有限。
無指定 K car 嘅話唔算特別平
樂天都係呢啲價
如果5大2細租車應該點選擇
7人車應該都搞唔掂?
有無巴打有類似經驗
有無邊間有hustler租
K Car睇你幾多人。
2人就fit,3人要每人都係細篋兼放一個後座。
唔夠力只係你性急,佛系啲就得。加速慢唔代表上唔到 120 km/h,不過大風就唔好揸咁快,的確大橫風時係會飄。
好鍾意租K Car因為方便行山路窄路,泊車易到震。
Sky 真係幾抵
唔講唔知樂天有租車 啱啱又走去八下同一時段幾錢

基本料金
66,660円
オプション
9,900円
合計料金
76,560円
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞