日本租車你會點揀?

1001 回覆
44 Like 16 Dislike
我10月尾去睇紅葉
希望到時仲有啦
我而家都係得yaris 同佢揀
我個時10月青森紅葉
千其唔好要Yaris,1400cc 三缸
經常大大油咁行,油耗貴過租Puris個租車費
另外就係,Yaris連cruise control 都無
行highway 吊油門吊足兩個鐘
咁想問下隻prius 使唔使入電?
我驚d 酒店冇叉電位
入油嫁…………… 普通hybrid 車黎
我見佢官網有介紹
應該都係油電混能啦
車我呢d我唔係咁熟
但我應該聽你講租prius
第一次去北海道留返個好印象
得EV同PHEV先會插電
Hybird 車你當普通車咁揸就得,佢會自己kick off著引擎
但唔洗理,一樣無腦自動波車咁揸就得
driving tips: 長時間落山入B波,唔好一味靠brake 減速
唔該晒巴打
上次同fd去伊豆果邊又係多山路
揸架alphard 都幾難好順咁轉彎
好似係新pirus
唔洗 淨係check 國際牌 護照
利申 租過10次以上

Email咗
TIMES
日文page 邊個位有得加etc?
有冇人知邊度有9人Van 租?
冇D 牌,揸唔到10人
9人或以上 一定D架啦

有冇2個司機
你有幾多人去?!幾多日?!一人一o急?!

老老豆豆 當你9人 行李多 一架車搞唔掂架
我上次7個都係2架車 一架prius 一架noah
請未book左 etc係咪放上車度
還車先俾錢租車公司
係咪東京近郊淨etc唔駛再買pass?
另外,我想問邊度買simc打電話用,以備無患,如果要call police同租車公司
點解大家會去中文網約車?
上日文網或者jalan/rakuten平好多
9人岩岩好唔洗D 牌,但好似搵唔到
得1個司機,7個人,大約6個喼
好似話北海道啲細公司先有
特登改裝出來

出面城市10座多
諗過佛火個啲都應該搞唔掂
D 唔係除司機位之外 可以坐8人或以上咩?!

得一個司機 7個人 TOTAL 8人 ,6隻0急
你ALPHARD 同 ELGRAND 好勉強
仲未計背囊果D..
D 牌係10個或以上(計埋司機)
我係計埋司機total 7個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞