日本租車你會點揀?

1001 回覆
44 Like 16 Dislike
無天幕

導航你簡路線要睇清楚係咪行highway 俾佢點左幾次行下面
去Hertz免費登記做會員先,Toyota rent a car可以有9折
如果係Toyota租 租Raize不如上多個class租corolla cross/chr
岩岩係沖繩租完3日 差2千Yen左右
toyota / nissan / nippon / times / orix
邊間平 租邊間
買齊保險
toyota日文網做會員都有折 最多試過30% off
邊間平同個免責條款+NOC平d咪揀邊間
budget我租過行得1千幾km既靚仔note
啱啱6月去北海道
係樂天格完價去hondatentacar租
個plan指明最新款stepwgn 都平過隔離toyota租noah 2萬yen
自己上tabirai格, 之前睇過nissan唔同舖頭都有唔同價錢
https://www.tabirai.net/car/
另一間租咗na級(油電車)
想試note驚佢比priusc
拖車仲可以join多個野2千幾yen全包
佢地拖車每公里計
首3公里好似30000yen
再每1km唔記得左10000定15000
出起事黎可以真係好廿
用香港果堆旅遊保可能cover唔晒
tabiral以夢日文網同中文網都唔同價
係睇得明既範圍一定去日文網租
不過依家貪樂天d分可以買野用去晒樂天租
日版會員仲可以儲分扣錢
Nissan 都唔錯
可以睇睇
想問下簡邊款車先有馬3
Yaris成日個手掣放唔晒疑似設計問題好多人都試過
有冇人唔買額外保險
我次次都無買
旅保好似唔包noc
見過有人揸Toyota rent a car架Yaris喺高速公路撞咗
一部咁多safety function嘅細馬力車仔都可以撞
所以買唔買額外保險真係睇自己
我次次都有買,不過冇claim過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞