日本租車你會點揀?

1001 回覆
44 Like 16 Dislike
啱,我冇特別較個位同喼唔係大到過3x
睇返情況,如果2小都要baby car seat真是唔夠
我個仔5歲,佢俾個塾高果隻car seat only,中間坐2個,有時1大2(11yo and 5yo)小咁坐
如果行李多,加bb車都要2架,再加2個小 under 5,我諗要再諗下喼點放

其實都是頭尾2日,轉酒店坐迫少少
睇你大遷徙得密唔密
租開orix,今次nissan都俾新車
2月喺大阪用Tabirai….178km有新車味
冇咩分別,睇下D分店邊間適合自己行程就租啦。
Toyota rent a car 日文板係咪平d的 😂
ORIX我上次去東京架SERENA係牛肺
3大人3個大gip 租prius 定sienta 會好D呢?
concern 後座邊架會舒服D?
請問日本啲商場停車場點玩法?
入場拎飛 > 消費滿指定金額換免費泊車 > 搵 CS COUNTER 搞同俾錢? > 插飛走人?
好多種玩法

有d係入場就scan你車牌自動開閘

你係商場入面買野要同收銀講你泊左車,佢又會再另外出一張單仔有QR Code俾你

到你出場個時用自助機,打自己車牌,再scan返佢俾你d QR Code拎免費時數再出閘
巴打多謝share
我一個baby car seat,另一個booster
想問下alphard 最後排出入方便嗎,同埋中排及後排有冇得調節前後,等行李箱多啲空間
唔該晒你
我都係一樣 4大2小
一部BB車,一個大喼,兩個細喼
Serena e power出入後排方便嗎?
你哋六個人坐得舒唔舒服?
平幾多
舒服
我222咁坐,出入要推前個位,不過應該所有車都要咁出入
基本上所有位都有usb
請問精算完有幾耐時間出閘?
新Prius後面會頂頭
同埋無可能擺得入3個大GIP
拎完個牌無渣過車
點樣練先去自駕遊好
想問下6個大人 5個28-30” + 2個hand carry alphard/velfire夠唔夠造,短trip 淨係租2日1夜上富士山
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞