日本租車你會點揀?

1001 回覆
44 Like 16 Dislike
Ots or orix
咁寧願揀raize
2023 Prius
我係Toyota 川崎新川橋分店攞車, 架車個車牌係湘南
邊一個系列呀點解官網見唔到嘅
你可以 download 日本地圖 app 搵地點嘅 map code 嘅
問題係嗰個GPS連mapCode都用唔到,打英文地址又唔得
我係你真係屌到個經理換車
google map 所有路線都係行收費道路,搞唔掂,我呢啲窮撚最鍾意行免費道路(再跟前面架日本仔超速)
我有問過可唔可以換車,但係佢全場都係得啲Aqua, Yaris, Roomy, 連Corolla Touring都冇, 想換都冇嘢可以換
啱啱五月頭嘅事
冇得除番開
職業:父親
一律Toyota rent a car+最貴保險
試過好多次都冇出過事
除咗某啲山旮旯地區車冇CarPlay之外
map code同英文地方名都得呀 上個月先租完
之前仲試過揸過最新Prius2023
我試過轉返日文介面,可以用到Mapcode同輸入日文地址

但係一轉返英文介面,就算好簡單咁打英文地址,例如1-1-1 Shinjuku都唔得
我好似用中文介面
有Offline地圖,可以用map code,不過我非常之唔慣佢個地圖,我用返Google Maps好過
如果唔識撳出嚟嘅話,應該問吓租車條友佢會教你
只能夠話佢啲車我未試過出過問題
我租嗰架係標配版,沒有天幕
GPS轉左用Garmin, 沒有電話號碼搜尋地址功能,使用英文介面嘅時候, 無法使用Mapcode, 輸入英文地址搜尋唔到,非常唔好用
我租過好幾次就算唔係機場嘅站,市內嘅站都可以用幾句英文溝通到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞