日本租車你會點揀?

1001 回覆
44 Like 16 Dislike
如果呢個組合要租suv?
如果你係三個28應該要rav4大細先有機會擺到
8人車 Serena alphard 穩陣d
唔好諗住SUV行李空間會大好多租wagon會大D,要穩陣一定係中型7人車起跳,除非你要D乘客攬住個喼坐
比架2003年20萬公里jazz你囉
揸果幾日你驚佢會行行下跪低?
Suv後座推一個位就可以擺三個28
無講到咁差,跑下山路都叫夠用
sky 好平
用信用卡俾錢平5%
但一樣都係無etc卡俾我
我上次三個人去 28"x2 + 26"x1 + 20"x1
諗住費事渣咁大架 點知最後比左架Corolla我差d擺唔晒 砌積木咁入先緊緊好

以後兩人以上都唔撚會再租咁細 撚鳩自己
sky 搵到有hustler
我樂天撳,手動試,見到 times 同 budget 同鋪還車同埋同縣異地還車價錢一樣,其他公司就會貴啲嘅。你想嘅話可以手動試,我都係唔小心見到居然免費,本身預咗貴啲。

試過 budget 九州小倉站前租;博多站前還,都係福岡縣。
3月頭試左nippon rent a car 係大阪
唔知係咪疫情後換左批車 比左架2021 jazz
試過有巴打上連登開 post 問點解沖繩一星期後冇車,我睇一睇居然真係冇
屌佢唔係間間有 etc 卡租,試過岡山租準備上瀨戶大橋過四國,屌佢老母居然冇 etc 卡租借服務,本四高速冇 etc 貴一倍...
times 一定要email留卡
問完無卡咪搵tocoo租卡,無咩問題
k car 隻腳溫柔啲做到 18-22 km/L,OK 啦
不過行到 100 km/h 真係盡,再上已經咆哮緊。視乎去邊囉,可能即日來回上下白川鄉之類咁咪 fit
信用卡平 5% 咩?仆街佢冇平畀我
上面成班on9仔吊GR Yaris
有無睇清楚部車有乜版本先

根本AT版係同普通yaris一樣

棍波先係260匹

租左自動波版又吊
當時租過好多次其他公司,第一次租 times,冇諗過會冇

算啦錢解決到嘅問題唔算係問題嘅,來回大橋輸 2000 円左右
Times大城市玩會員自助拎車 直接向其下停車場拎車走 唔使養住啲鋪面 市區唔做外國人生意姐 唔係真係執笠
唔係租嗰時有個格tick "ETC車載器"
tick左就有?
呢個係插卡部機

基本上每架車都有

唔係講緊張卡
佢個斜尾唔係咁襟擺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞