日本租車你會點揀?

1001 回覆
44 Like 16 Dislike
Brother,我想問吓8座位 alphard

最後排出入會唔會好困難?

另外中排同最後排嘅座位可唔可以獨立移動前後,定係要一整排咁移動?

如果最後嗰排唔摺起其中一個座位,行李箱空間可唔可以放到2個28gip?

我都係四大兩小去旅行,考慮緊7座位 混能serena定係8座Alphard
你地book Toyota 係直接上官網定係經中命網?
我見nippon可以淨係保noc
免責額靠旅遊保夠唔夠做(5000hkd)
有冇人近排用過九州sky rent a car
見佢官網有啲plan有etc card 租 (真係加330yen)
狗唔狗衝簡佢好 平好撚多租車
拋番舊玉
做會員洗唔洗日本地址日本電話先登記到
想租Toyota rent a car, 想問你地係直接係官網book 定經中介網?我見官網book 好似平少少
可以自己book,官網又有中文,點解要經中介搞
溫馨提示
官網唔一定有high way pass
中介多數搞到
日本導航係咪用返車機果隻OK? Google map / waze準唔準
去到日本唔知有無廣東話語音
但佢一野轟撚左出市區
都兜遠好多下
上個月租budget有 但如果唔係去商店/餐廳嗰啲最好揾定mapcode 打名唔係好得

我地最後都係用Google map(因為冇research 到mapcode) 大部分時間都冇咩問題 雖然冇特別開車入面個導航 但係佢detect 到前面條路有一時停止嗰條線會開聲提你
OTS 乜鳩都要排你仲排緊人哋都開咗車啦
你咁嘅人數設定,仲唔知2小要唔要car seat,根本唔洗諗serena,直接上8座alphard啦。
租Orix比咗部八萬幾咪Aqua
隔離台客有新Fit仔揸

有冇人講下
每次都係用豐田
Nissan 都有8人車架?
我上星期去日本都是坐Serena e power
2大2小2老
睇你幾多行李,我地2大喼2細喼,3個放後,1個細放落細路腳底,唔駛收起後座,司機位中間可放2個背包
是撚旦啦,講真企企理理款新咪得囉,依加要你同架車扑野?
梗有,有冇得好似豐田咁指定就唔知。

問嗰個嘅2小要唔要car seat佢又無講清楚,假設需要,你會唔會將1小擺尾排自己坐先?如果2小都要car seat擺喺中排,中間係坐唔到人,咁後排要開曬嚟坐,咁行李點算?

新嘅serena後排有冇得移前我唔肯定,秉承C26 C27嘅傳統,相信都唔得,你話尾排後面擺到3個喼,我估你較到尾排好直冇斜度,仲要你嘅大喼係2未上到30-32咁大。
我上個trip租豐田俾架過10萬嘅上一款Noah我添啦
OTS幾新車, 2次都係1年內車
TIMES比架牛肺你揸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞