日本租車你會點揀?

1001 回覆
44 Like 16 Dislike
想問下, TOYOTA rent 可以點租ETC?
我BOOK車果陣唔見有得揀?
日文網訂? 要打去預約中心講 英文的
係呀,係日文網訂平d 呀嘛
唔該晒巴打
有巴打話可以
但係會有機會冇晒ETC借俾你
請問國道 vs 收費公路
假設時間一樣,唔理價錢
係唔係都揀收費公路來行?
請問3個人租左Toyota C1
我同事話C1多數俾Yaris
上網見後座可以摺低3份1
係咪都可以勉強放到3個26吋行李?
國道有紅綠燈,日本既燈又耐過香港,時間未必咁準

如果真係唔理價錢,咁緊係highway舒服

出發前兩日經tabirai喺budget租左架c1, 價錢同早幾個月睇其實差唔多。8日7夜+全保+2張car seat+etc=58000yen

去到佢俾左架suzuki solio hybird我,幾新,只係行左3千幾。後排趟門,方便小朋友上落,我帶2大1細gip都放得晒尾箱,仲有位放旅行袋。有尾cam冇360有藍牙有usb有過線提醒,夠晒有突。

1000cc細車仔唔對佢有咩期望,上到80已經好嘈,到100直頭有啲漂。車仔細細泊車同入小路好方便。

不過要留意budget唔喺機場,要搭一個站先拎到車,有啲麻煩。

另外途中出左小小意外,無可避免地hi花左前bumper, 即刻打電話俾budget備案先,到還車時用多左約10分鐘再解釋多次事件,出左份報告書,唔使賠錢(我有買全保)。
北海道除外 啲高速公路得單線遇著慢車又趴唔到頭就同國道差唔多
我岩岩都係budget租完,又係8日7夜,不過租大小小既Honda Freed, 連etc保險65000左右,架車都算新行咗萬鬆d公里, freed都算輕鬆上120km/h ,不過都飄飄地唔敢再快
已經send email 問左
係冇得用email 預約
佢要求你打電話去自己預約
我係尋晚係toyota rent a car 租車, 日文版會員可以便10%
但係就係有擔心過會有問題同埋無etc用

最後都係用返英文網算
其實點解硬係要係toyota租
又貴又冇etc約
車款其實都唔多
見大家普遍唔太like Corolla 想問吓喺Toyota租C3 混能Corolla Touring 或者Sport 係咪會好啲 我幾鍾意個款
可以指定8人車, 無辦法
我酒店係大通同豐水すすき果邊
得Toyota 係近d
TOYOTA RENT個會員編號可以去邊度搵?
冇抄低,佢確認電郵又冇
依家登入唔返個account,想話申請補領,然後又話我個名輸入錯誤
你會唔會開左Toyota Lexus 共通ID? 果個用email login 的

樂天 Budget 租5日鹿兒島
有冇人知點解一樣車 個價差咁遠?睇落完全無分別
計埋保險先¥28000, 平得有點懷疑
下星期準颱風卡努預測風眼會直趨沖繩,各位巴打絲打下星期去沖繩有咩打算
勉強可以 預尾箱淨係放到一個 兩個放摺櫈上面
Cash有時會比較貴 另外有啲出入口淨係收ETC 自己查下會唔會行中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞