日本租車你會點揀?

1001 回覆
44 Like 16 Dislike
23 年Prius個GPS轉左用Garmin, 超級唔好用
幾個月前toyota rent a car租部GR86
部車超新
入開 ENEOS,就係因為肯定佢係收海外卡,費事去其他博
去過超特價油站,只收現金。
你咁有恆心摸六次門釘都唔現金算數?
成田冇budget counter
要自己打電話約shuttle
唔算太方便
不過就真係平囉

Garmin真係好垃圾,等佢開機隨時等咗30秒
重點係冇咗用電話號碼搜索目的地嘅功能
用CarPlay超級食電食data
放心,Toyota Rent a Car係標配版本,唔會有上述功能

利申:五月頭租左一個禮拜
年頭7個人去九州租過架佛 budget 租

11萬yen 左右 租6日

架車本身行左~7萬KM

無得指定租佛 以為會係vellfire 點知升級左

揸落無咩野 高速照飛到百四百五架車都好定

可能因為架車夠重喇

有廣東話導航 用落唔錯

唔通我記錯我嗰個唔係 Garmin?我有電話號碼搜尋功能喎。聽朝落車睇下先。

居然有 GPS 冇電話搜尋咁垃圾,小心啲租車先得,冇嘅話真係含得撚
我拎車嗰陣時發現找唔到電話號碼搜尋功能,已經即刻問Toyota Rent a car嘅職員,前後有五個職員包括分店經理幫我調校,嗰個經理仲打電話上去佢哋Toyota內部嘅技術支援熱線,最後都搞唔到,佢哋Suggest我用Google Map
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞