[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (49) I love you. From Mom.

1001 回覆
12 Like 15 Dislike
鐵血既教訓

今次又爆可能以後得返戲場版睇
然後跌咗落去月球之後n年後又俾另一班人搵到
已經冇人手畫機戰
今集都差唔多萬策盡
最衰都係鐵血斷咗2D機戰最後一批新血
老母改造自己 個女變埋風靈
仇人個女一句Family真係難聽過粗口
香港鋪頭拎模型要同西瑞拎貨,一盒風靈搭n盒卒, 唔係間間鋪頭都淨係買風靈發咗達啦
戰騎真係好L型
揸男人嘅浪漫(大劍),之後大劍拆開變細劍,加單邊翼,成個設定好似ff7咁
個樣又似最終boss,真係好L型
又要買了

btw有冇人可以幫手補圖
係,今集都係搵返舊人嚟
劇情好唔好唔係客觀問題
主觀嘅係對劇情嘅接受程度
有啲人要要求劇情邏輯要好嚴緊
有啲人就接受到有啲唔合理/太跳
表面係呢啲
套嘢深一層都主要係講親子關係 個人成長
都係後生仔有興趣嘅
亦有high邊講cyberpunk 科技倫理
但腳趾有邊個唔想奶

就算搵個柒頭揸機 部機一樣好型
我唔否認而家因為人設而多人睇既事實,但真係接受唔到咁鳩流流就收貨都係個句多人睇同樣野本身好係兩件事黎
學你話高達冇咩邊套真係神劇情,但劇情寫好少少同受歡迎有衝突咩
都唔止係集數唔夠問題,以前0083個d夠係得12集,但劇情個flow都寫得清楚同睇得enjoy
以前既背景係世界大戰緊
主角未成年但上左機都會招攬埋做軍人
水星個世界本身相對身和平/只係局部戰爭
主角群只係學過渣MS冇正式加入軍方
而家只係被波及要上戰場
最重要係講明水星故事發生係學校
所以最後肯定係打完仗返返去讀書
就算有第3季都應該會繼續係學校
萬一真係有第4季就可能係水星妹係水星開左間學校要教學生or做左老師要保護學生
引戰就出去開po啦
係到突嗰龜頭屌你都廢事
最近比人捧上神枱既00
果時播第二季同劇場版咪又係比人屌到仆街

水星既劇情同過去咁多套高達比,起碼都排中上
機戰傳承唔到去絕對唔會關鐵血事
要入既痔田名倉實魔改到比你
就算唔合理都好
覺得係講
溝通同埋
後生仔不停俾現實打柒
會唔會有電影版 仲有咁多嘢 點做得晒
講左,下次直接攞俄烏做抄考..參考
咩開戰理由啊歷史因素照搬,地圖改少少照用,角色改吓名樣都照用埋,直接用基輔之鬼個故開波,話主角係嗰個小隊既新仔,好崇拜大哥,大哥戰死之後繼承遺志
之後啲一戰封神啊大反攻啊炸水霸啊4個鐘直沖首都轉頭收檔之類既劇情照搬
然後比資方嗰邊投訴到仆街
唱歌? 係好聽既
希望四朵金花殺左白毛老豆
然後白毛叫四朵金花做佢老母
都係想塑造吓啲邪惡既大人姐
懷疑紅毛本記事簿想做事項
其中一條係隊冚自己屋企人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞