[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (49) I love you. From Mom.

1001 回覆
12 Like 15 Dislike
EMP
你記憶力差 今集都唔止3部機啦
VEDA連外星人都舞得掂 但防唔到光頭佬俾條柒頭亞歷山卓手槍仔爆頭
編劇突登寫死佢地冇計
見到蝴蝶女俾三明係咁打駕駛艙都唔死已經知咩事
其實我覺得相反,佢好難諗點樣畫一個好睇既潛入劇情,所以skip左佢算
綜合講00真係21世紀最好

但絕對唔係完美無缺

不過高達撚係咁,係搵啲嘢出嚟我當年

但係屌seed個陣就會政治正確
有火箭炮剎那死咗啦
如果唔係高達系列 係一套普通機械人劇係唔錯

屌,呢句野係高達圈講左30年,有冇第二句
到真係開個新ip整機人番,班撚樣會睇咩?
而且唔keep住開新line,靠炒UC冷飯,個ip唔會有未來
做下樣者
拎公司吉祥物去啡9主角隊人
寫到真係辣低左件點交代
事前真係好難想像佢可以咁都打輸

丫而家某國都係咁…
都唔係咁簡單 佢依家大搖大擺行入去咁 然後得兩隻垃圾無人機守住 又降智老母帶兩部垃圾去打人成村人 搞到成件事好兒戲咁
漏左講,其實今集尾真係差d 一炮死Q哂
因為艾筣又阻止左一大班人拎便當
老豆出現突然停幾秒成功潛入都幾夾硬
因為劇場版令成個故事昇華左
先唔理你認唔認同佢想表達嘅理念
但佢表達得幾好
好似電影咁,好嘅題材可以拍得好爛,爛嘅題材可以拍得好好

btw重點係而家上連登嘅人都係睇seed睇00大
童年回憶自然係美好的
00其實已經係高達最好 唔講廢老個幾套 單係g武鬥傳而家先播嘅話應該屌得勁過水星魔女 不過水星魔女真係慘在得24集
其實劇情00R 完全劣勢都同Reborn 打到55波都係咁,格機打一部近中遠萬能機+一堆仔
之後又要兜返其實冇人控制到veda

屌你老母咁阿寶搞緊乜
00後睇age大
AZ關節奏撚事?係超展開同NTR噁心人,仲有第二季由智破變左萬能超級義眼先出事咋嘛
當爽片黎睇的話,AZ到結局前都係好睇架喎
勞達成part都多鳩餘
真,希望佢下集唔好出黎獻世
劇場版勁on9睇箭嘴飛嚟飛去
當年屌到上天花板而家變神作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞