[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (49) I love you. From Mom.

1001 回覆
12 Like 15 Dislike
希望結局四朵金花同真伊蘭慘死
Age1真係好撚弱智

Age3真係好撚兒戲

但Age2係萬眾期待嘅軍人主角,普通人打超人

點反
有無懶人包/link/心得 可以講吓第2季套嘢佢地爭論d咩

第2季
一倍速無咩心機睇
兩倍速跟唔到劇情
次次路過見到都好想笑
未拎zeta出嚟咪俾面
攞00嚟講真係無意思

真心近年劇情最完整節奏最好嘅高達係rerise
需要BBQ結局
我反而想問點解風靈要起飛腳踢異靈
rerise如果唔係用狗人就完美
AGE1機設幫唔落,但故事黎講都叫交代左點解菲魔老左會想殺對面全家,如果只計菲魔個人成套係寫得好完整
AGE3就……只可以話因為要寫三代有唔同既理解,唯有寫KO做左膠(所以設定佢得13歲都正路,會易接受D)
最尾果點你認真定反串

今集d burget俾左異靈showoff啦,除非你係講無乜對打/只係識得閃,唔係你想像既showoff啦
冇心落殺手
又鞭

致敬 全部都係致敬
喺呢個情況建議等阿蛋哥
我以為有excaliber睇
而家去到得返一集,都係講唔出有咩好深刻嘅戰鬥場面
但高達就係睇啲高達對打/睇名場面㗎啦
名場面就有拍蕃茄一下,但真係諗唔到有咩深刻戰鬥場面
忍者唔型咩
我知
但 even 原始呢個我都想問點解好耐
阿寶晌s2果種柒法完美咁表現佢果種自大同自卑

自以為比人類高級
唔甘心晌計劃入面做sidekick輔助人類最後變成棄子
於是計劃作反改由自己執行成個計劃
甚至求9奇到引導veda揀剎那入去天人

點知最後就係比剎那呢件自己睇唔起既人類+on9仔收左自己皮
rerise唔係前作爛到pk就完美
就純粹係整返個名場面?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞