[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (49) I love you. From Mom.

1001 回覆
12 Like 15 Dislike

好能 real
每個後生仔都係俾現實撳屌
但現實人做野就係可以好感性而非理性,去做一啲令旁人嘩然既決定,所以….let it go 啦
白毛真係睇到眼火爆
天真傻到一個極點
個弱智程度就係個仔教老豆屌閪咁
老母被人害到千瘡百孔 成家死撚哂
你就偏偏同人講做Family
FF光頭佬系列?
乜都無經歷過社會青頭仔出黎說教
下集再嚟個大反轉
下季反轉再反轉
如果普京係編劇
佢應該出半集就俾人炒
其實未播呢集 劇本根本已經明顯咁既走勢
立場唔同
只係on9在白毛同紅毛 完全睇唔明佢地行為
玩機戰好鍾意用佢
睇老母反應艾莉應該救唔返或者最後一啖氣比埋狸貓打大炮
呢集好睇WO, 真係估唔到最後俾大河內超展開得黎, 有文有路

雖然夾硬將老母洗白, 應該有好多人罵, 但呢集有留重大伏筆, 雌小鬼應該係風靈度, 雌小鬼幫姐姐停左風靈呢下帶出左DATA STORM潛能同艾莉唔係一個人 (只要上到8就可以入DATA STORM)

風靈同異靈合體變最終決戰式又幾熱血, 賣膠黎講一流...結局算有驚喜
過多廿年仲賣緊水星CP垃圾膠牌
所以抽秤日本機人主角群後生細路打得入根本冇意思
明明好多套都係咁
沙迪克邊忽強行降智?事實上佢已經做到瓦解集團,打贏打輸對佢個目標黎講係冇分別,同古爾決鬥更多係佢自己心理上既問題

至於今集老母派膠,或多或少因為對面係佢個女女朋友,同學,仲有佢後輩
老母成套野都唔係話佢殘忍冇人性,只係佢為左個女做到好多人都做唔出既野姐,唔代表佢癲到一上場就隊冧哂個女班frd

而且白兵戰主角打贏無人機根本就係機人番傳統黎,早有朱雀無雙飛踢機關槍,再有剎那用把手槍仔加C4全滅一倉automata
老母未洗白, 睇佢表情就知今集白毛啲二流雞湯佢完全飲唔落下集先會有著落
老母可能淨係知eri去擋炮之後斷咗線啫,分分鐘未知部機只係大破無爆到
俾歌聲感化
我做緊乜嘢
苯大今次玩校園百合雙女主角,我覺得已經係背水一戰,今次都吸引唔到多d 新fans既話咁以後呢個IP 只會得返一堆老野識 今次苯大擺明一半賣女一半賣機
你有冇睇seed
全部都係16-17唔屌
到時就攞返俄烏出黎話

「你識唔撚識歷史?
咁所有主角細過18歲嘅機人番都唔使睇
真 要睇實物圖先知掂唔掂
但今集動畫畫到佢好L型
因為配角唔使落決定
然後俾現實制裁

出嚟講兩句維持人設就得
艾莉家姐
我有一個睇法唔知啱唔
水星有啲線係可以冇,例如今集戰騎冇都唔會對個劇情有乜影響, 可以攞時間去其他地方, 但係咁樣就睇唔到戰騎好有型嘅模型廣告
0083嗰時嘅老b可能未係咁想sell模型,咁始終對而家老b嚟講多啲人睇高達同埋賣模型有利益先係最重要㗎嘛

5號呢下型到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞