[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (49) I love you. From Mom.

1001 回覆
12 Like 15 Dislike
咪係,不如大家又數返舊uc系列幾多bugs嘛,係囉點解uc套套都咁易比人入侵到軍事重地偷機
如果唔掛高達呢個名
根本連出都出唔到
咩年代
根本冇人睇機人番
鐵血差一個唔係花痴嘅編劇
官方話係三流機師先避唔開
避開左咪有好既結局
所以唔關編劇事
有魔劍注定做唔到好作品仲講乜野神枱
可以3個主要角色既劇情都寫爛哂,唔知講乜好
異靈高達英文名係calibarn
系統編號係ex-01
如果下集風靈啲bit裝埋落去就變藍白色甲
再加埋ufo幫手
如果下一集蘇萊塔可以衝到上score9變身成永遠16歲嘅金髮少女
然後大叫一聲ex-calibarn開光炮
咁就正
竟界戰線2.0
普通機人番咁直頭唔會出到,出到都冇人睇
Netflix 今個星期無更新?
UC系d bug仲撚多啦
淨係馬反一開始已經係bug , 馬沙完全無前設無啦啦有隊新生自護+一堆ms ma
佢d錢從何來?
無啦啦痴咗線要掉野落地球?佢對地球既憎恨係唔知邊度嚟,Z既成熟同老謀深算完全無撚哂

但佢反派精神喺度就係無得輸

如果咁計,水星魔女有咩問題?
下集等睇老母拎便當,最好係5號射老母射極都唔死
米媽(Q0)自己上score6 hack佢老母
咁真係三流機師

build breaker出過巴巴托斯人馬改做大反派,秘密武器係用破滅魔劍打主角,d魔劍比幾個主角避晒
Ark performance本強尼萊登咪講過馬沙支軍隊點建立

仲有套戲本身都有出現過聯邦軍高屠軍官向馬沙出航前敬禮,明顯係聯邦軍嘅奧干派有支援馬沙,仲有AE社
估唔到艾莉完全唔顧姊妹情, 典型媽寶
冇殺都叫唔顧姊妹情
最尾咪幫手做盾
同埋都講過好多次再唔停手我就郁手,結果都係打佢班朋友之嘛
咁可以話係靠外傳補完d bugs
魔女有冇外傳睇
馬反到強尼萊登講緊有冇三十年嘅事
冇咩殺?! 追住射, 你唔避死左啦
我覺得純粹係時代唔同咗
而家動漫算係普及咗好多
而家嘅主流觀眾可能真係會每季睇下有邊套新番好睇
但以前根本唔會,所以我覺得係接觸易咗而造就好多作品所謂“紅”
睇返你幅圖其餘嗰三套
我敢講都係d當季紅完下季就消失講嗰d
相反00當年紅得起嗰d 去到而家都會有人識
我唔覺得如果00擺喺今日會冇得爭排名
咪玩
地獄樂唔敢講,天國大魔境衰d+獨佔無人講
山田點會係當季紅完就消失一講話出s2不知幾多人拍手掌

00係好睇
但我夠膽講00擺今季播,討論度唔會高得過水星
當然水星有少少出cheat,唔係套套gundam請得起yoasobi唱op
又或者係覺得衰撚硬咁樣,仲之都冇乜好下場
講到好似乜野國寶天團咁,近兩年唱幾多動漫Op。

講到Bandai Sunrise好似就執咁。人地連製作委員會都可以唔到搞,獨資都得。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞