[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (49) I love you. From Mom.

1001 回覆
12 Like 15 Dislike
漫畫有講阿寶最後接受左事實先死
唔係好明劇情上做乜要留住部機唔出 早幾集比佢地兄弟互射完今集比大哥揸黎護米佢地入quiet0都叫合理少少
比個細佬揸黎中二病發真係唔多明咩事
而家周街都有
左膠我理解到 始終無咩特別恩怨情仇 當初被人俘虜嗰陣對佢又幾好 老婆又俾埋佢
就係大陸仔咁爛先顯得rerise呢套嘢幾痴線
因為剎那係佢安排 ,阿寶又係凌駕所有改革者之上
佢覺得自己理應可以控制一切
有意識進化AI vs腦潛能120%既人
同埋劇本上狸貓係想說得唔係要打爆佢,咁好難下下沖埋去打eri
(加上eri戰力上有絕對優勢)
古爾條線真係真係有後加既感覺,完全同主線分開左咁
鳩到傻 俾人內部入侵
點都唔會係老母自己親自過去阻止呀?
司令官梗係企喺指揮嗰個位

同埋點解無啦啦又有創世紀
無喇喇臨尾幾集黑化細路個理由仲要牽強到痴線

單眼佬同蝙蝠,最後相親相愛,幾好啊。革命機先暴走到唔知去邊
如果個面具唔防彈 狸貓會點
第二季一定差過第一季唔使講
但如果結局唔係NTR,評價一定冇而家咁差
AZ風評差既原因其實同佢個機械人主題冇咩關係,係感情戲出事

同理鐵血如果最後3明唔係咁樣比人屈死,前面D劇情點都未至於會搞到套作品咁既地步

雖然評價一套作品唔應該淨係睇結局,但一個極差既結局真係可以摧毀哂之前建立既所有好感

可以睇下Game of Thrones,或者我個名果套
你呢個答案最合理
所以我細個已經麻麻地睇高達
好多都為型而型
雖然作為模型廣告片
唔為型而型把撚呀
我明呢個道理

最尾風0擋炮致敬Seed Wing同UC
戰騎幾有r4feel

[url]網址[/url]
鐵騎臨尾有冇機會登場,成個S2,得大亂鬥出過
Zeta個節奏擺係今日,第一集未睇完就應該熄左
加美由個性格又會比人喪屌
我覺得會出,成個s2淨係出一場扮工真係講唔通
諗緊下套高達 啲人攞水星出黎比
然後一班人會話水星垃圾 一班又話唔錯
然後又罵戰
war never changes
其實大河內套CG就調轉,爛左成個R2但結局救返
老實講,如果主角唔係兩個o靚妹而係兩個o靚仔
有幾多人會一早棄咗?
AZ擺明係超級弱化版魯魯修
呢類偶像劇角色一差基本上成套都差
第二季白毛嘅描寫失敗到痴撚線
age 好失禮咩
age 1後期 成段age2 age3 坐fx開始都唔差
講性格唔知做乜鳩嘉美尤認第二有冇人敢認第一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞