[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (49) I love you. From Mom.

1001 回覆
12 Like 15 Dislike
正式升級變Excalibur
米米真係食撚屎
米媽如果係佢殺 仲講唔講得出
跳左船去宇宙議會 即係盧覓雪效力嘅政府組織 同財團係對立關係
唔好弱智派便當就會少人屌
建議你睇多幾個留言先cap圖
已經見到有啲地方啲人大嗌緊衰過鐵血
(利申未睇過鐵血)
除左GSD之外好難有一套衰過鐵血
其實GSD的劇情合理過鐵血
GSD唔計中間轉主角, 其實上半場係美國佬介入伊拉克, 下半場係推倒共產黨
傻真應該係被共產洗腦>脫北>打倒共產黨就完美, 但鬼叫佢人氣太差

明明就福田2公婆小器玩野
後黎痔田幫真平反過好多次
未知用左QZ 之後地球會變成點
但唔見得無QZ 就好好
本身可能由十八層地獄變到十七層
大河內把刀再鋒利都有生鏽嘅一日
劇情都冇以前咁爆
見到UFO就打晒飛機
就好似某個每日準時返工既打工仔所講,我都係追求安穩生活姐(同間唔中j 吓靚手),做咩要追殺我
米一比下馬威狸媽 下個鏡頭家姐冇左
呢個新抱狸媽唔想要
要死主角團前幾集已經可以一集一件
係 一聽到佢講要做家人真係笑左出黎
唔怪得細佬咁憎佢
幾應景
我好耐之前睇既高達
已經覺得好多角色係為劇情服務
好多劇情亦係為場面服務

即係為求出現抗爭、對立既劇情
會令角色做一d 唔合理既事
又為左出現大型戰爭、帶來震撼既場面
就要出現其實唔太合理既劇情

我一直都覺得係咁
所以後來已經好少睇高達
係呢套 S1 搵左 YOASOBI 唱所以追落去
但如果將高達視為一個高 budget 模型廣告宣傳片
就算係接受到
型就得啦屌

至於紅白兩主角呢種人設
黎到 2023 年都算水尾
而家社恐聖母,同埋臭口傲嬌都唔太受歡迎
雖然大隻細膽女,同埋黑絲蘿莉係正既
GSD去到惡夢前可能係好過鐵血既
福田夫婦屈服係基粉寄刀片淫威下踢走真大改劇情都係代表作
有冇人睇到大哥果part 個心離一離
擺明係笨大禁住左佢
水星D畫面好多都避重就輕
大屠殺都係輕輕帶過
屠校都唔會直接俾你睇到學生死
最後跌舊野落黎俾你知宅死人唔俾你睇佢宅爆果下
最後俾D屍袋你睇唔俾你睇流血成河
古爾係地球俾個細路女你睇已經係極限咁
佢一開波話嫁比狸貓原來係認真的
咁你 j 還 j
唔好射到周圍都係
咪冇人搞你囉
用兩季高達黎講母愛
既然都係賣膠動畫,勞達戰鬥理由任佢噏
點解戰騎唔畀返大哥揸,搞埋啲莫明奇妙嘅劇情...

劇情就好一般水平,但異靈同戰騎係幾型
心諗 杰特克家事終於可以告一段落
下一秒 屌呃鳩我
話左垃圾片㗎啦
笑死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞