[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (49) I love you. From Mom.

1001 回覆
12 Like 15 Dislike
大哥已經死過翻生幾次

係地球做俾人炸

打金毛爆機跳得切有人接

今集

我覺得而家個世界速食左好多
乜野最 boost 到流量?
唔係劇情
唔係場面
而係人設 (包括機設) 同埋佢地果d 分得好散既十秒八秒互動
幾秒型左、好笑、social friendly 先係重點

好似口袋戰爭巴尼果d
咁悲歌、咁 dramatic、咁有鋪墊又點
搵唔到邊個位好 J 就已經仆直
所以水星呢種玩法根本冇得返轉頭
佢肯致敬咁多舊作都算係咁

而且講到尾
打仗 = on9 呢個根本係真理 + 常識
要創作一個架空既大型戰爭故事
又要新穎又要好睇又要有深刻教訓
而唔係老生常談地反戰
老實講目前唔見有邊個創作人有呢個能力
老實講有幾多套動畫真係可以係神作
最後平平穩穩 唔直插谷底變糞作我都真係拜三拜
成張相入面得最右面既露露卡先係職業軍人
對高達既期望由好睇變做平穩收到尾就算
打鬥不知幾撚正
會令人覺得如果個世界真係有MS咁打仗應該就會係咁打
D機除左高達係規格外其餘都實用
成部野落去強行登艦呢D先係宇宙戰爭要有既野
仲以為佢衝出去擋劍
條路完全係水星二千次
又係一開頭無敗比主角秒
跟住一早死唔去
個大戰抄獨角獸抄到好離譜
上集分鏡抄左次
垃圾賣女片
呢套垃圾,收番埋thx
不死身的大哥
呢度好多人用討論度高多fanart角色受歡迎黎講呢套係好作品,唔care其他劇情問題
我諗完左過多兩個月應該都冇咩人會記得,好似鬼滅完左第一季靠好作畫係威係勢,但劇情on9對一套作品黎講係硬傷黎,到而家已經冇乜人理
因為佢哋以前想「互相理解」嘅時候俾人偷襲冚家剷起
到今時今日咁仲有咩可能妥協或者所謂「互相理解」既空間
00之後再無神作
兩邊都係獨裁者 宇宙人 或 老母家姐
主要係紅毛白毛阻止理由太柒 仲要唔諗下議會等你地互打再收你地皮
Bandai Namco Filmworks(前身sunrise) 自己有攝影部門搞後製
唔明點解你地咁鍾意講UFO
同佢老豆一樣咁傲慢 害死人全家再同你講 你同你個女都要做我屋企人
仲要我提既17歲都係得佢一個
其他全部14-15歲
仲細過水星班學生
呢個走唔到啦
比碎片插穿肚wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞