[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (49) I love you. From Mom.

1001 回覆
12 Like 15 Dislike
今集啲大人柒過班細啦
上集啲計畫,班細執行到好完美

黑鬼上集話會拖住議會,柒嘅
米老豆就當佢未訓醒,下集支炮通晒天嘅應該同其他公司反到檯嘅
雖然唔認同水星,但穩定冇暴走=神作
好多都係咁,係上集派軍糧百合開花 穩定軍心
試吓早兩-三集 live個投票隨時仆直
鐵血都大把人討論啦, 老老實實高達有幾多套真係神劇情
下套高達播又會有人吹奏水星踩下套架啦 或者吹奏下套踩水星 總之實有人討論
都唔改變家陣多人睇事實

令和版2000男
一講完family,就殺左個女。狸貓媽仲可以維持人形,就有鬼
班友開頭討論劇情好撚寸㗎
下下靠腦補,又話未出晒
依家柒左就叫人唔好睇劇情
所以就係話你要幫高達續命
攞住戰爭黎反戰之餘你又要賣膠
而依家兩代人都冇經歷過咩大戰爭
即使有俄烏
資訊時代隔住個mon已經desensitise 咗打仗嘅殘酷
喺呢個時代要做傳統高達又收得嘅 點做到
真係大環境問題
媽媽同艾莉真係好慘
成件事好撚希虛
大哥同黑肉白毛戲份唔夠
點解大哥次次都係斷手斷腳
唔可以有一次贏得徹底啲
米米天真過卡加蓮
鬼滅係睇佢燒錢整動畫,冇人理劇情
唔知點解我好在意肥佬上集開會同所有人講個句
(你們還只是學生,責任就讓成年人來扛吧)
諗諗下又真係佢地成班由頭到尾身份都仲係學生
以往高達系列主角同主角既同伴大多數都係軍人,僱傭兵等等,好似好少去到後期都仲係學生
熱門
其實係咁,因為劇情好唔好依啲係好主觀既問題最後都唔會說服到對方,同一樣野可以有人覺得ok 有人接受唔到,唯一冇爭議性既只有睇客觀數據

話說都唔洗講劇情依啲咁複雜既野,剩係笨大出隻模型,隻模型個樣好唔好睇都可以大戰幾百回合,永遠都係泥濘摔角
係你地接受唔到呢套野劇情啫
呢個po同時一樣有其他人討論劇情 個個星期都係咁都慣左
既然都接受唔到咁我地打篇論文出黎都改變唔到你地睇法架啦
呢套得風靈買得落手
順帶一題香港可唔可以唔好再入d垃圾水星機
入返d主角機得唔得
次次行親都係得堆卒機
如果可以變成魔女嘅帽笠係異靈頭,咁就正
蝗語
係打得幾好睇

唔知點解睇果陣個腦係呢個畫面
Agg 不過唔係互屌嘅情況 有討論都好嘅
作者想表達嘅
作者能力表達到出黎嘅
觀眾理解嘅
呢個觀眾鍾意嘅
嗰個觀眾鍾意嘅
全部都可以唔同
如果全部都一樣就真係冇嘢好傾

打仗呢d 又沉重又離地
校園、百合、腳趾、大哥沒有輸呢d 先係而家呢一代既語言
普通人睇卡通片都係想開心下
異世界開無雙就算再垃圾
都真係現實收視主流
一係就百合、後宮、肉番
苦大仇深呢d 留返俾老野咁架嘛
有圖見到啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞