[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (49) I love you. From Mom.

1001 回覆
12 Like 15 Dislike
如果TV Eureka 7係高達應該俾人屌到反艇
個人覺得好過Build明賣玩具
艾莉既然可以控制柏梅特系統既ms
會唔會風靈臨爆前寄宿左去caliban 到
但最人氣最多機最多戲份都係古爾
最大問題係,個聯邦政府又突然浦頭話睇唔順眼個財團好耐,突然彈個行星兵器出嚟,毫無鋪墊

然後條地球線呢?又冇左

老豆上集仲話出唔到聲,又ok返
因為得基魔揸機
其他做inter, 仲有個優秀副艦train
同埋最重要係,佢哋都係得一集做學生
所以學生感冇咁強
傻啦
00第二季播果陣,4子打哂A-laws,00R無雙比人屌到仆街
劇場版打外星人更加比人屌左幾年

講真如果鐵盤果時個尾唔係玩到咁大,應該又差唔多時間比人吹到勁高
連部機都係賣女啦
風靈女體化
初頭比人屌果對蜜大腿
仆你個街賣能到而家都仲係最賣得
甚至係唯一賣得
冇可能,水星套野連seed都比唔上
太兒童向
因為你揸緊高達招牌囉
點同其他機人番
呢套野係超光速發展的
講起就嬲,部風靈超合金擺明食班新fans水
好彩買之前有做功課 差d中伏
議會唔妥財團有提過既都,同埋對上兩集成個議會軍都係咁俾人落臉,條氣點會順
將來高達似會變6集一季,共兩季12集
唔同作品類型好難直接用多唔多人睇黎比較佢係咪比其他作品好

而家呢個速食文化之下,老老實實我真係覺得人設好少少計銷量就夠贏唔係點解咁多劇情垃圾既異世界作品會大行其道

不過如果你真係覺得多唔多人睇呢個客觀事實就係一切,咁我都冇咩好講主觀上覺得劇情鋪排夠唔夠呢d,講左咁多個post都知冇得互相說服架啦
成個s2最鍾意5號,個個以為norea死咗佢會發癲,點知今集無怪責肥佬又原諒埋肥婆
佢一定唔會聽白毛講
但而家有個更大問題係個女俾人炸左
其實劇情真係冇乜問題
果4個八婆從來都係自己利益行先
而家集團風頭火勢佢轉去幫政府
仲包攬哂戰後重建既業務不知幾撚醒
不過我估佢地以為肥婆/5號係學校死左
如果唔係冇理由唔派人去滅口
而家佢兩個出黎指證果幾條八婆就冇哂大義名份
d 激光come from nowhere
屌你啦,明明其他LINE都好地地,得超合金係咁
睇個下都唔太明
事實就係咁 Bamdie出水星就係唔想個IP死 事實證明水星係帶動到個老化左嘅IP
以水星各種設定都推翻左高達既定嘅setting黎講其實Bamdie今次都好冒險
最明顯一樣野就係班舊fans或者叫老屎忽受唔受 呢樣野淨係連登都有辦睇其實係分裂到仆街
老老柒柒唔係鐵血柒左鑊大野 Bamdie九成九機會都會用番舊方程式倒模出新高達
所以鍾意定唔鍾意套野 大家都可以多謝岡媽搞到Bamdie孤注一擲出水星
成套野個個都各懷鬼胎,金毛失敗左就到紅毛媽媽,再失敗就到聯合,螳螂捕蟬黃雀在後,永遠諗唔到下一個係邊個勢力
renton不殺嗰到應該屌到飛起

前面輕鬆劇情嗰陣又會屌唔推主線好撚悶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞