[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (49) I love you. From Mom.

1001 回覆
12 Like 15 Dislike
嗰陣有咩新技術出hg
當年首先係出hg O raiser > hg OOR 淺藍配色 > hg OOR GN劍3 > hg OOR三紅部部都勁好賣….

當時第11集未播(首次合體 模型已經偷跑咗
因為人氣太勁 劇中表現未知已經好撚多人心急買O raiser

結果當年第12集 OOR有幾屈機震撼 老餅會明
死忠就濕撚哂 UC撚/Seed撚就怒屌超級系
S1 都係seed 咁上下level, s2靚仔左既,起碼大部分可動好好
防劇透我估
冇話溝通就解決所有問題

至少天人依然需要作為第三方存在去監察政府

劇場版,ELS 要靠融合先溝通到,本身就唔係想打,咁咪要靠quantum bust 先溝通到
Seed好清楚 一邊打另一邊

水星 呢頭金毛仔借兵

5號嗰邊人體實驗又冇交代晒

老母有成架大魔王城 俾個細路女ko

最完整其實係古爾線 有成長
咁晌米米角度佢都唔知當年發生咩事
淨係知無啦啦比老母當係復仇對象
00R設定上就係無敵 twin drive出力平方化 UC 0087開始就NT神功鬥法神仙打交仲夠擔屌人超級系
其實冇架,都諗唔到點說服咪…講吓萬能左膠野
就係死左先好睇
唔死人我睇高達來做咩

同埋格硬比個戲份黑肉
成季都唔知佢嘅存在係做咩
狸媽唔係有同米米講過咩
水星真係現實過00好多
老母千辛萬苦整好個quite zero 本來就係想殺哂所有大人整既戰爭機器
就係多得個傻女同白毛淨係睇表面發傻玩大愛左膠
背後就係大人玩黃雀

應該下一集老母怒屌佢哋先識醒
啱 對成件事冇乜用

但獨立睇叫做有啲feel
可能叫Family
白毛同紅毛
老豆同老母
金毛同大哥
Happy Ending
合體個下係真係好震撼,嗰時仲係小學雞嘅我未太識上網,第一次見到已經係transamR跟住就叫老豆買左盒hg,百五蚊左右
以前受眾仲生活係國隱關係緊張年代
而家左膠平權當道,一定係serve當代主流議題
明白老fans係金主,bandai都要長線培養新一批fans
老fans要戰爭feel 咪有套哈薩威 滿足左
所以得o raiser hg冇買 之後全部00r買哂
1+1>3 純種變革者 中二到
好多集之前媽媽咪當面同佢講過囉
白毛聽完一面震驚即刻起哂鋼扮晒嘢
話報仇嘅嘢你搵我老豆唔好攪到我
最終話:破滅終幕
古爾線太長,擺明FANS多加戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞