[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (49) I love you. From Mom.

1001 回覆
12 Like 15 Dislike
米米入完pw咪彈咗個message話I love you. From mom
應該算係直接解咗話?
如果今集唔係尾二個集你講嘅野都有可能發生嘅
有冇後着唔知,但好明顯搵到個真正要報仇對象。
最後既決戰我唔排除宇宙議會收埋左一部boss 機未出場。
有理念嘅

Gundam Inc 想做醫療
狸媽想一家人齊齊整整,艾莉自由自在
狸貓想老母做好人

但有冇權力/能力/外力(議會班友)影響就另一回事
蘇同米先係最大反派
最終回幾長?
上星期個吹捧00 post
算唔算直正仇人都好難介定
因為今季講其實聯合暗中推動令到高達變成軍備 再要殺人滅口
白毛老豆正正就係個段時間反高達而上位 變相佢做左滅口既執行人
又係好老土既執行人算唔算真正既仇人啦
屌 差唔多又爆post啦
應該都係半個鐘
半個鐘吧以前TV結局都係冇加長過
計埋op ed 廿分鐘囉
今集好撚鳩
問莎翁
米米話做家人對狸媽來講肯定係難聽過粗口
但風靈大破係議會同地圖炮造成
點解會怪落米米到?
因為熄左QZ令Eri擋唔到?
但除左議會根本沒人知佢地收埋左舊咁既野
議會原來有咁大勢力 / 武力
咁一開始白毛老豆仲邊有原因去搞正老母同個研究
咁強勁既外部勢力 集團仲點內鬥 地球都一早收得返
點都是但skip一個啦呀化
呢個唔爆炸唔著火都無用啦
所以個故事結構對於主角個成長曲線黎講真係唔太友好
之前d高達就算劇情幾差都好去到大結局前個位主角成長就算未完成都好起碼都已經搞掂左80%
慘乜撚 寫企劃嗰陣已經定左幾多集啦 無料就唔好寫咁多野
舵手好似都係學生?
揸AA靈活過高達
其實我反而覺得係家姐仲未清醒,仲係有種做阿媽扯線公仔嘅feel
連狸貓都醒咗,本身仲諗住睇狸貓叫醒埋家姐,點知而家生死未卜
我覺得套戲就係唔想班細變完全體
以為咁樣得
結果都係唔得

但重點係柒完要繼續行落去

完全體,或者叫有權自己揸莊可能要第三季有Timeskip 嘅事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞