[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (49) I love you. From Mom.

1001 回覆
12 Like 15 Dislike
可能下集戈多伊見到老母想收手唔撈之後一槍射低老母
個世界觀建立得好撚差
次次都係突然爆設定想自圓其說
好似議會聯合咁
今集又突然加d乜鳩地圖炮,唔想集團座大,疑似有其他集團既存在(?)
等等既新設定

睇個樣下集又係將議會聯合整成最終boss
再突然彈個咩議會聯合既高達同ace pilot
比蘇萊塔打爆呢個so call Boss就結局
成長曲線完成唔一定要令佢地變完全體
好似age咁 阿爺係私怨要殲滅所有火星人
老豆係現實派覺得火星同地球人唔可以和睦共處所以就一直發動小型戰爭平衡雙方戰力
個孫喺火星生活左一排之後就得出左同自己老豆同阿爺唔同嘅結論
個目標理想唔緊要 但最緊要唔好好似小丑咁比人再舞黎舞去
netflix係咪星期一下午5點先有
個議會真係收埋左好多野
又幫地球手提供高達
白毛同議長成為family 就解決集團和議會問題
然後紅毛自己一個返去開學校算吧啦
狸貓今集尾都冇喊艾莉做家姐一次
老母嬲到個樣下一話都幾大機會拎便當
仲有既然控制權轉比白毛
QZ有機會轉比異靈
如果艾莉真係走咗
呢個不失為其中一個Good Ending
BTW 白毛真係好乞人憎
仲話係家人
家姐頂炮臨尾喊聲家姐都好呀
第一季拖得太慢
第二季嘅內容起碼要多10集先解釋到
成套嘢有好多偷偷地致敬舊/吐糟舊高達嘅位
天真和傲慢
細佬先係睇得最透的人
唔係 佢同巴基露露都係一開始比人襲擊既地球軍死淨種
明明上1秒仲講緊唔會再逃避細佬同老豆,下1秒就準備同部機一齊爆
今集OP唔同左?
蘇蘇有score痕
係,仲多左新既戰鬥畫面
多左架卡利班
小丑咁比人再舞黎舞去

要有權/實力至得
狸貓水星救人救成世,校園又救人
先唔想最愛嘅老母殺人

無得單拖/地球尞自己上,要連埋人哋部異靈同所謂溫和派幫手先得

結果阻到Q0 ,但家姐唔知點

由無自由意志
去到有自由意志,但自己無實力實踐要聯手,
結果都係麻麻哋
仲有部迪米呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞