[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (49) I love you. From Mom.

1001 回覆
12 Like 15 Dislike
屠殺學校已經好夠
唔夠畫面描述學生幾憎魔女咋
只能夠靠電視機畫面

有個肥仔youtuber定埋格讀畫面解說
大河內要淪落到要用呢d細位交代事態

細節度我敢講高達系列最top, 有幾多套作品玩到電視機同機體螢幕係有內容?
得水星魔女做到
其他高達系動畫,螢幕畫面係無內容
SEED有官方認證係中興之祖
可唔可死剩白毛 想睇佢搵邊個做family
第二季前半都無咩
宜家水星真係成個s2膠膠地
如果有開賭盤買大河內今集會唔會殺人/有冇人死係咪集體輸錢
希望5號平平安安就夠
鐵血輸朱古力最後三集打鬥好睇好多
而家咁人齊肯定大團圓bbq結局
吉姆王
ching你真係有睇過?
最鍾意00R兩個大波波
講超級系,後尾unicorn咪反cup返
邊個勢力無人死先?
我買四朵金花死
之後seed d仲想抄Z
Z嘅格局同加美尤嗰種白卡你福田邊度嚟嘅自信可以抄得到
照呢到版水星fans成日話用數據說話
seed堆機好賣得喎
邊有諗過係風靈收皮
大河內真係操盤手
都痴撚線
放水星後過鐵血
咁蘇萊塔成長左你睇唔到?
而且米米既課題係逃避/面對,從第一集咩都唔理淨係想逃離老豆,到親自落場面對挑戰。天真與否,唔係米米既成長位
你話米米仲係咁天真所以冇成長,咁沙慈去到最尾其實都唔敢親手殺人

而且水星同00既主題都唔同
00講既係UC開始講果套互相理解,最後昇華到去包埋其他物種
水星探討既係小孩從對父母言聽計從,當父母講既野係真理。到識獨立思考,反抗父母
去到今集為止,水星仍然可以緊扣呢個主題
吉姆王伊甸安
其實鐵血第二季我覺得唔係咁差
發現今集5號嘅作畫仔細咗勁多
看到狸貓隻身對抗艾莉眾多子機,
希望狸貓不要死。

「好的。」

看傑塔克兄弟鬩牆,
希望他們能好好談過互相理解不要出事。

「好的。」

最好還是小跟班過來勸合之類的。

「好的。」

希望五號小活潑不要死,
而且給他一點表現的空間。

「好的。」

我會希望媽媽不要犬死路邊啦,
活著贖罪應該會比較好?

「好的。」

為了以防萬一,
你最好不要動我們米總跟她的地球寮好夥伴。

「好的。」

【看完第23集】

大河內我操你@#$_&-+......

「你真的很難伺候。」
水星如果唔係高達系列 係一套普通機械人劇係唔錯
文戲唔錯但細節位真係差咁啲
RG之後bamdie唔知隊咗乜,勁到仆街

雖然砌過其他牌子嘅就知bamdie好撚柒勁
Seed抄高達但無可否認D劇情深刻好多
實際年齡仲大過柯南
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞